B
bunkowa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Z wszechpanującego powodu kryzysu firma, z której uzyskiwany jest jedyny dochód w rodzinie (ja, mąż, 13-to miesięczne dziecko) przeszła w tryb pracy na pół etatu w związku z czym na podstawie aneksu do umowy mąż otrzymuje połowę pensji tj. 1400zł brutto. Ja przebywam na wychowawczym. Dziś panie w mopsie oświadczyły, że z racji obowiązujących przepisów (sic!) nie przysługuje mi zasiłek rodzinny i zasiłek "wychowawczy" ponieważ dochody za lata ubiegłe (licząc nawet tylko pensję męża bez mojej jako utraconych dochodów) przekraczały limit dochodów czyli 504zł netto na osobę. Oboje pracujemy w tej firmie dłużej niż 6 miesięcy.
Pytanie w związku z tym: czy faktycznie tak jest? Czy też mops się myli? Jeśli się myli to czy ktoś z państwa jest w stanie podać mi podstawę prawną żebym mogła coś zrobić w tej sprawie?
Pytanie w związku z tym: czy faktycznie tak jest? Czy też mops się myli? Jeśli się myli to czy ktoś z państwa jest w stanie podać mi podstawę prawną żebym mogła coś zrobić w tej sprawie?