A
antonia-rita
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam! mam 2 letnia córkę z Niemcem, nie jesteśmy małżeństwem i nie jesteśmy razem. Córka urodziła i wychowuje się w Polsce, lecz została również uznana przez ojca i ma podwójne obywatelstwo. Ojciec nie odwiedza i nie łoży na utrzymanie dziecka juz rok!tylko wydzwania pare razy dziennie i obraża mnie i cała moja rodzine oraz zastrasza ze zabierze mi córke i juz nigdy jej nie zobacze. Nie pozwala mi normalnie życ zabrania mi pracowac i zmienic miejsce zamieszkania. Mimo iz nie płaci zadnych pieniedzy na dziecko.Córka nie zna swojego ojca, wychowuje ja sama w Polsce w moim domu rodzinnym wraz z moimi rodzicami. Ojciec dziecka nie zna języka polskiego, mieszka w niemczech i nie jest zainteresowany rozwojem swojego dziecka ani jego potrzebami, wobec czego chciałabym odebrać mu jego prawa rodzicielskie i zacząć normalnie żyć. Czy mogli by państwo mi pomóc w tej sprawie, ukierunkować w jaki sposób mam to zrobić, do kogo się zwrócic,od czego zacząć i czy właściwym miejscem sprawy będzie polska czy Niemcy. Ojciec dziecka napewno nie będzie chciał polubownego rozwiązania sprawy . Dodam że kiedy byliśmy razem stosował wobec mnie przemoc fizyczną i psychiczną, zataił przede mna fakt iz ma problemy ze zdrowiem psychicznym.Kiedy zaczał znecac sie na de mna psychicznie zaczełam przeszukiwac jego rzeczy ososbiste i w dokumentach znalazłam potwierdzenie lekarskie iz od kilku lat wymaga on leczenia.Błagam o jak najszybsza pomoc poniewaz boje sie o swoje dziecko i rodzine.