Zastraszanie Dłużnika

• Autor wątku Autor wątku TheSecrest
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TheSecrest

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam.
Jakiś czas temu miałem odkupić laptopa od wujka znajomego, lecz gdyż pilnie potrzebowałem gotówki musiałem go sprzedać w komisie. Mam ciężką sytuację finansową i cały czas szukam pracy aby spłacić owego laptopa. Chodziłem do pracy gdzie nie miałem możliwości od razu oddać długu. Sprawą zajęła się matka tego kolegi, która zaczęła mnie zastraszać i grozić swoim facetem z którym miałem ''przyjemność'' się spotkać, gdzie groził mi pobiciem na co mam świadków. Dodam iż nie podpisywaliśmy żadnej umowy. Moje pytanie - Jak ze strony prawnej mogę się przed nimi obronić?
Dług oczywiście w połowie spłacony ale wciąż nie mogę znaleźć pracy, a ona domaga się coraz większej kwoty.
Nie zależy mi na wymiganiu się ze spłaty lecz o pomysł jak można to załatwić spokojnie.

Jeżeli groźby będą się powtarzać, zgłoś na policję.

Jeśli nie ma żadnej umowy między Tobą, a nimi to mogą Ciebie cmoknąć (wiesz gdzie). No chyba, że mają niespokrewnionych świadków, którzy potwierdzą, że zawarłeś umowę ustną?
W tej chwili to bardziej w ich interesie jest dogadać się z Tobą.
Jak Ciebie pobiją to jeszcze na nich zarobisz, bo założysz im sprawę o odszkodowanie. ;)

Okej dzięki wielkie, w sumie temat zamknięty;)

Powrót