Zastraszanie przez starsze koleżanki

• Autor wątku Autor wątku anna23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anna23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
co mogę zrobić jeżeli moją córkę zaczepiają dziewczyny z gimnazjum? córka jest ostatni rok w podstawówce z tego co wiem nie jest ona jedyną osobą którą zaczepiają. ale wszyscy milczą bo się ich boją. ja próbując rozmawiać z nimi usłyszałam wiązkę wyzwisk. rodzice tych dziewczyn nie reagują twierdząc że one w domu też się tak odzywają. na wieść że pójdę na policję śmieją się mówiąc że mają na swoim koncie tyle spraw że jeszcze jedna nic im nie zaszkodzi. a córce odgrażają się że złapią ją kiedyś samą to popamięta.

Reagować bezzwłocznie, żeby zapobiec tragedii :
1. Zgłosić ten fakt wychowawcy klasy córki
2. Udać się do Dyrektora Gimnazjum w którym uczą się te dziewczyny, rozpoznać je z imienia i nazwiska
3. Powiadomić o sytuacji wizytatora któremu podlega Gimnazjum
a jeśli to nie pomoże jak najszybciej zgłosić ten fakt na Policję

Proszę nie brać pod uwagę pewności siebie tych dziewczyn jest to bowiem działanie psychologiczne na ofiarę . Jeśli Pani rozpocznie te działania to w moim odczuciu powinna Pani konsekwentnie dążyć do ukarania tych dziewczyn. :!:
Może zdarzyć się, że jeśli Pani ustąpi to one mogą stać się bardziej agresywne wobec Pani córki.

Jeżeli te wszelkie działania, które proponuje Rozalinda, nie przyniosą spodziewanych efektów, proponuję zgłosić sprawę do sądu opiekuńczego, który podejmie stosowne działania względem tych dziewczyn jak i samych rodziców.
Uważam, że rodzice za bardzo pobłażają swoim latoroślom i stąd te potologiczne zachowania.
Kpc stanowi:
Przepis prawny:
Art. 572. § 1. Każdy, komu znane jest zdarzenie uzasadniające wszczęcie postępowania z urzędu, obowiązany jest zawiadomić o nim sąd opiekuńczy.

Nie zostawic tego tak. Dzialac jak najszybiej, Zaczac od szkoly.

Powrót