zastraszanie

• Autor wątku Autor wątku rudolf1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rudolf1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam , w ubiegłym roku rozwiązałam umowęo pracę z powodu braku wynagrodzenia z pracodawcą w trybie natychmiastowym bez wypowiedzenia (Art.55.1.1) pracodawca wystawił mi swiadectwo po ingerencji O.i.P. sprawęskierowałam do Sądu Pracy ( prac. wpisał mi w świadectwie porzucenie stanowiska pracy) otrzymałam telefony, w których oświadczono mi, że jeśli nie zmienie trybu rozwiązania umowy zostane zniszczona, że pożałuję it.d- na co mam świadków. Sprawę w całości wygrałam, była apelacja którą również wygrałam. Do dnia dzisiejszego nie mogę odzyskać sprzętu na którym pracowalam,byłam ciągana po prokuraturach w związku z próbą wyłudzenia mojego wynagrodzenia które jakoby mi sie nie należało.za namową prawnika napisałam pismo z żądaniem oddania moich rzeczy w terminie 7 dn. gdyz w przeciwnym razie sprawę dalej poprowadzi prawnik.naturalnie rzeczy nie odebrałam ale natomiast otrzymałam list informujący,że to ja mam z kolei 7 dni na oddanie kluczy od biura i pieniędzy z których się rzekomo nie rozliczyłam, co jest kolejnym absurdem- w przeciwnym razie np. w przypadku włamania grożą mi znacznie powazniejsze konsekwencje, . Dodam że nigdy żadnych kluczy nie otrzymywałam, żadnych dokumentów brania czegokolwiek na swoja odpowiedzialność nie podpisywałam, Były pracodawca jest człowiekiem niezrównoważonym , zastanawiam się nad złożeniem sprawy do prokuratury, w ubiegłym roku zabrakło mi na to siły.nie wiem czy to sa kwestie dla O.I.P, prosze o jakąkolwiek radę

Powrót