Zaświadczenie lekarskie - szkoła policealna

• Autor wątku Autor wątku Vanilija
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vanilija

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam a ja mam inne pytanie, mam nadzieje że ktoś pomoże. W 2015 r. zapisałam się do szkoły policealnej TEB. Szkoła miałam mnie skierować do lekarza medycyny pracy po specjalne zaświadczenie o braku przeciwwskazań do nauki na kierunku. Niestety nie mogłam doprosić się skierowania, chyba w celu wymuszenia na mnie uiszczenia opłaty za badania prywatnie na co się nie pokusiłam bo szkoła obligowała się do czegoś innego. Teraz szkoła domaga się opłacenia kary za frekwencje na zajęciach, ale nie mogłam na nie uczęszczać i nie mogłam podjąc praktyk bo nie miałam badań, moje pytanie czy mogą się domagać opłat lub czegokolwiek skoro oni nie dopełnili swojego obowiązku i nie wysłali mnie na badania i nie posiadają pełnej dokumentacji medycznej która jest potrzebna do zakwalifikowania słuchacza do grupy?
Pozdrawiam

A co mówi na ten temat umowa jaką zawarłaś ze szkołą? To, że coś napisano w ulotce, albo że pani z sekretariatu coś powiedziała nie ma znaczenia. Ważne są dokumenty i to kto do czego się zobowiązał.

W umówię jest mowa, ze szkoła kieruje mnie do takiego lekarza i pozytywna opinia w.w. Lekarza pozwala na przejście rekrutacji i uczestnictwo w zajęciach.

Powrót