Zaświadczenie o kontynuowaniu nauki

• Autor wątku Autor wątku mikelek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mikelek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, mam pytanie odnośnie renty rodzinnej a mianowicie, dostałem ze szkoły zaświadczenie za 1 semestr i jest ważne do 31 stycznia 2009 r. i moje pytanie jest takie do kiedy musze donieść zaświadczenie o kontynuowaniu nauki za drugi semestr, aby była zachowana ciągłość wypłacania? Dodam, że renta wypłacana jest u mnie z góry. Dziękuje za informacje. I drugie pytanie co w przypadku gdybym np. nie doniosł w terminie za 2 semestr rozumiem, ze ZUS by przerwał wypłacanie.

Hmm czyli gdzieś do 15 stycznia donieść zaświadczenie za drugi semestr? Aby ciągłość zachowana była, bo za ten semestr dostane ostatnią 1 stycznia( z góry dostaje).

Najlepiej zadzwoń do dziekanatu - im szybciej tym byłoby lepiej - ze względu na kolejki, ale podejrzewam, że najpierw mogą wymagać zaliczenia sesji..

Tylko z tym, że to jest Liceum Ogółnokształcące zaoczne szkoła średnia więc z zaświadczeniem raczej nie ma problemów, póki co się nie spotkałem.

Jeżeli regularnie uczęszczasz na zajęcia szkolne to jaki problem iść do sekretariatu zaraz po nowym roku? Im szybciej otrzymasz i dostarczysz nowy dokument, tym mniej ten problem będzie Ci snu z oczu spędzać.

Powrót