zaświadczenie o niekaralności

• Autor wątku Autor wątku 9521
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
9

9521

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich serdecznie. Ubiegam sie o interesująca prace i pracodawca wymaga ode mnie zaświadczenia o niekaralności.
Moja syt. wygląda tak: Ponad dwa lata temu zostalem skazany za prowadzenie pojazdu pod wplywem (0,7prom.), dostalem wyrok w zawieszeniu (8 mies. w zawieszeniu na 2 lata) i utrata prawa jazdy na rok bez koniecznosci zdawania egzaminu. :(
Moje pytanie jest nastepujące, czy na zaswiadczeniu bede figurował jako skazany (minął juz termin zawieszenia kary), jesli tak to czy bedzie konkretnie opisane za co i na ile skazany. I po jakim czasie moge liczyc na całkowite wymazanie tej niechlubnej przeszłosci :?:
Bede wdzieczny za szczególowa odpowiedz , poniewaz bardzo mi zalezy na tej pracy.
pozdrawiam
Andrzej

Szkoda, że Pan zamiast zadać sobie trud i poszukać odpowiedzi zakłada temat, jakich istnieją na forum setki.
Nadto jakiś czas temu moderatorzy, chcąc m. in. zapobiegać zadawaniu po raz enty tych samych pytań założyli zamknięte tematy gdzie są dokładne odpowiedzi na tego typu pytania.
Jeśli jednak Panu nie chce się szukać, to poniżej zamieszczam link do odnośnika o zatarciu skazania.
http://forumprawne.org/o,57245.html

Powrót