zaświadczenie o zarobkach

• Autor wątku Autor wątku niunia-lola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niunia-lola

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Moja sytuacja jest skomplikowana. Potrzebuje zaświadczenia o zarobkach z belgii mojej mamy (za listopad i grudzień 2010) do stypendium socjlnego. Zaswiadczenie takie wydało jej biuro pracy. Problem w tym że powinno byc to pismo "z odpowiedniego organu" jak to jest w regulaminie. Poszła więc do Bureau Central de Taxation IPP Saint-Gilles. Tam powiedziano jej ze nie ma jej jeszcze w bazie (był koniec sierpnia) i takiego papierka jej nie wydadza. Dali jej dziwny papier z pieczatką ale on wygląda jak wydruk ze strony internetowej. Nie ma tam jej daty irodzenia ani numeru żadnego tylko imie i nazwisko. Pomocy skąd wziąć zaświadczenie które mogłabym przedstawic uczelni.

Czy Twoja mama nie otrzymala karty podatkowej, nazywa sie loonfische.
Mozna zwrocic sie do pracodawcy, aby wydal ten dokument i tam sa wszystkie potrzebne dane.

otrzymała. problem w tym że szkoła nie chce tego uznać

jezeli ktos mial takie zaswiadczenie moze mi napisac czy jest na nim wyszczegolniona skaldka na ubezpieczenie zdrowotne?

Wystarczy przedstawienie karty podatkowej, ktora nazywa sie loonfische, nie ma na tym dokumencie zadnych podpisow, bo tylko w tej Polsce musi byc podpis, pieczatka i nie wiadomo co jeszcze, w krajach cywilizowanych wystarczy przedstawienie dokumentu.
Jezeli ktokolwiek ma zastrzezenie do tego dokumentu to niech laskawie sie zwroci do danej firmy z zapytaniem czy faktycznie jest to prawdziwy.
Ani w Holandii ani w Belgii NIKT nie ma zamiaru dostosowac sie do polskich urzednikow, ktorzy wymagaja dziwnych rzeczy.

dziekuje za odp. mama nie jest zorientowana czy ma ale jutro zapyta pracodawce co i jak . zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie bo kobiety w dziekanacie sa tak niemile i szukaja dziury w calym. z tego co zrozumialam to najlepiej by było gdyby cale to zaswiadczenie o zarobkach wygladalo dokladnie jak polskie tylko bylo w jezyku francuskim. podwazaja wszystko co jest w dokumentach ktore mam lacznie z tym czy urzad podatkowy moze swiadczyc o dochodach.

mam jeszcze jedno pytanie. czy na tej karcie podatkowej jest napisana składka na ubezpieczenie zdrowotne?

Loonfische - czyli belgijska karta podatkowa może być wydana w j. holenderskim lub francuskiem, w zależności w której strefie językowej przebywała Twoja mama.

Powrót