Zaświadczenie z KRS & wyrok

• Autor wątku Autor wątku agraa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

agraa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

W 2004 roku otrzymałam wyrok za podrobienie podpisu. Niestety nie pamiętam dokładnie jak brzmiał wyrok i z jakiego paragrafu. Wiem tylko że miałam zasądzone prace społeczne (ale sprawę koordynował kurator). Na początku 2005 roku wykonałam ponad połowę zasądzonych godzin i złożyłam wniosek o umorzenie reszty kary. Sąd się przychylił i nie musiałam wykonywać prac społecznych.
Moje pytania są takie:
1. Po jakim okresie następuje zatarcie kary w KRS.
2. Jak mogę dowiedzieć się jakie było brzmienie wyroku (nie mogę znaleźć tego pisma z wyrokiem)? Jeżeli nie znam sygnatury akt (sprawa sądowa była w wielkopolsce a kurator i odbywanie kary w pomorskim) i gdzie powinnam się udać.

Będę wdzięczna za szybką odpowiedź.

Do kuratora. On będzie znał przynajmniej sygnaturę sprawy a zapewne i posiadał kopię wyroku.

>1. Po jakim okresie następuje zatarcie kary w KRS.

Po 5 latach od wykonania kary (czyli w tym przypadku od uprawomocnienia się postanowienia sądu o zwolnieniu od reszty kary).

Mozna tez zapytac w zakladzie pracy, gdzie wykonywala Pani kare ograniczenia wolności.

[cytat="MMPM":2k8q4z9y]
Po 5 latach od wykonania kary (czyli w tym przypadku od uprawomocnienia się postanowienia sądu o zwolnieniu od reszty kary).[/cytat:2k8q4z9y]

Po pięciu latach zaciera się z mocy prawa.
Sąd ma natomiast prawo zarządzić zatarcie - na wniosek strony - już po 3 latach od wykonania kary.

Powrót