Zatrudnienie nie legalne w ciazy

• Autor wątku Autor wątku ZIELONA_PAULIS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

ZIELONA_PAULIS

WITAM
mam takie pytanko,
jestem w ciąży w drugim miesiącu nie mam zatrudnienia ale chce zatrudnić się u znajomego tak abym sobie sama płaciła ZUS. do tego ginekolog i tak wysyła mnie na l4 od początku ciąży tzn chciał wysłać ale no nie mam zatrudnienia:mad:

odrazu po zatrudnieniu bym poszła na l4 tylko nie wiem właśnie jak jest z tym ZUSEM ile muszę płacić na niego i jak to jest z l4 czy ja dostaje normalnie wypłate i czy wielkość macieżyńskiego jest zalezna od dochodów i czy pracodawca(czyli w tym wypadku ja) przez cały ten czas musze płacic zus

Nikt Ci tu dziewczyno nie pomoże łamać prawa.

SORRY ALE TO TYLKO PYTANIE A TO FORUM PRAWNE NIE PYTAM JAK OSZUKAĆ TYLKO PYTAM O FAKTY:smile:

Nie pytasz jak oszukać, bo jak widzę doskonale orientujesz się jak to zrobić.
A jak dostać "normalną wypłatę" ? Uczciwie iść do pracy koleżanko !!!

PS. Kombinuje jedna z drugą, a potem idzie do TVN24 i płacze, że ją ZUS skontrolował i zabrał kasę. Żenada.

Ale to tak jakbym poszła normalnie do pracy ludzie no tylko że odrazu pójde na zwolnienie na ktorym musze być a w ciązy jestem chyba co nie NAWET GDY MNIE SKONTROLUJA TO NA JAKIEJ PODSTAWIE MAJA MI COS ZABIERAC

A na takiej, że zawarłaś fikcyjna umowę o pracę.
Musisz być??? Ciąża to straszna choroba:) Nie ośmieszaj się i skończ ten temat. Czy to nie ciąża jest chorobą, tylko inne zaburzenia :)

PS. A jako PAULIS jesteś też pracodawcą? Nie jesteś zbyt błyskotliwa :)

to cytat z wiadomości od zielona paulis
a wiec jezeli juz to proszę czytać uważnie
a nie pisać że ktoś ma zaburzenia

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót