Zatrudnienie w zamian sex?

• Autor wątku Autor wątku agnieszka188
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

agnieszka188

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
W internecie pojawia się wiele ofert pracy ,gdzie pracodawca oferując pracę uzależnia zatrudnienie od uprawiania z nim sexu. Czy takie oferty są oby zgodne z prawem i nie naruszają kodeksu pracy? Gdzie najlepiej to zgłaszać?

Prostytucja jest legalna.

Chcesz ratować świat? Proponuję zacząć przygotowywać posiłki z własnej kieszeni i wydawać potrzebującym.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

czy to pod mobbing nie podchodzi?

Jaki mobbing znowu?

Nibiru H1 napisał:
Prostytucja jest legalna.
Od tego są oferty towarzyskie ,a nie zatrudnianie w formie sekretarki na umowę o pracę. Czy to nie jest przez przypadek oszukiwanie urzędu skarbowego? Prywaciarz tworzy lipne stanowisko,a usługi sexu wlicza w koszt prowadzenia działalności gospodarczej.

A skąd wiesz że 8 godzin nie jest sekretarką ? Może ma podział godzin, 8 godzin sekretarka ,30 min seks. Czemu odrazu kogos oskarżasz nie znając faktów ?

Wiem bo osobiście aplikowałam. Na spotkaniu zmarnowałam tylko niepotrzebnie swój cenny czas. Prywaciarz nie potrzebuje sekretarki tylko sekretarkę do sexu. Tworzone jest sztuczne stanowisko pracy.

Przynajmniej dowiedziałaś sie na rozmowie o co chodzi...nawet uczciwie postawiona sprawa. Karalne to nie jest.

agnieszka188 napisał:
Od tego są oferty towarzyskie ,a nie zatrudnianie w formie sekretarki na umowę o pracę. Czy to nie jest przez przypadek oszukiwanie urzędu skarbowego? Prywaciarz tworzy lipne stanowisko,a usługi sexu wlicza w koszt prowadzenia działalności gospodarczej.
Odprowadza od jej pensji podatki i składki, więc US i ZUS raczej tu zyskują.

jeżeli pracodawca informuje wprost przed zatrudnieniem na czym polega praca to nie ma tutaj żadnego łamania prawa. Pracownik albo się zgadza albo wychodzi. Chyba, że go ktoś zmusza do podjęcia takiej pracy to co innego.

Hmm ,a czemu to nie podlega pod art. Art. 203. ?
Kto, przemocą, groźbą bezprawną, podstępem lub wykorzystując stosunek zależności lub krytyczne położenie, doprowadza inną osobę do uprawiania prostytucji, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Polecam wrócić do postu numer dwa.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Jest coś takiego jak zakres obowiązków. Trudno sobie wyobrazić aby do obowiązków sekretarki należało uprawianie seksu

Zakres obowiązków ustala pracodawca i powinien poinformować o nich ewentualnego pracownika aby ten mógł zdecydować czy mu taka praca odpowiada.

Hej jestem chetna na to stanowisko mozesz podac wiecej szczegolow na pw? :-D

Hania nie za stara jesteś ? :)

Wysłałem jej zapytanie na priv:D
Dorobi sobie do PIT-u 11

Do prokuratury i do PIP. To jest na razie nie legalne.

Art. 204 Kodeksu karnego § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, nakłania inną osobę do uprawiania prostytucji lub jej to ułatwia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Karze określonej w § 1 podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę.

§ 3. Jeżeli osoba określona w § 1 lub 2 jest małoletnim, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Oferta pracy polegającej na prostytucji, to stręczycielstwo i podżeganie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót