Zatrzymali mnie w Niemczech po wypiciu.

• Autor wątku Autor wątku lukasz8911
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz8911

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
przeczytałem parę tematów ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi na swoje pytania.
Policja zatrzymała mnie w Niemczech, miałem 0,63. Zapłaciłem Policji 520 euro, mam pokwitowanie (protokół ze złożenia poręczenia majątkowego). Zdarzenia te miały miejsce w kwietniu. Dzisiaj przyszło mi pismo Informacja dotyczaca decyzji o karze grzywny wydanej przez niemiecki urzad. Musze zapłacić łącznie 720,45 euro. Nic tam niema wspomniane o tym co już zapłaciłem. I teraz mam pytanie czy to juz jest odliczone, albo mam to sobie odliczyc? Na przelewie jest wpisane 720,45. A o poreczeniu majatkowym nie ma zadnej wzmianki.

I jeszcze mam im wysłać swoje prawo jazdy do urzedu celem niezwlocznego wydania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych. Czy to dotyczy tylko niemieckich dróg? Prawko mi zostanie odesłane do domu? Po jakim czasie? Jak mam jeździć w Polsce skoro im odeślę prawko? Jak to wygląda? Czy polski urząd też zostanie poinformowany i czy czeka mnie kara w Polsce?

dotyczy i w niemczech i w polsce .
prawko dostaniesz w ciągu 3 miesiecy .

Co dotyczy w Polsce? na miesiac zakaz a na 3 miesiace zatrzymia prawko? Musze im je wysłać?

Moim zdaniem nie zatrzymają ci prawka w Polsce.
Jeżdżę dużo po Niemczech z tego co słyszałam to nie jednego złapali nawet mieli więcej niż ty ale nie ma co przez=sadzać i też tylko zapłacili.Wyślij im kopię prawa jazdy.

Ciesz, że tylko tyle dostałeś to najniższy wymiar kary, czy nie uczono Cię, że po spożyciu alkoholu nie wolno poruszać się pojazdem, bo wtedy jesteś potencjalnym "mordercą".:mad:

Ooo jakis ty jest dziwny facet do cienie piszę GUCIO - 59 widzę że stara data z ciebie . Znając życie nie jachał odrazu po wypiciu tylko mu zostało jeszcze we krwi.Skoro tak piszesz to już nie jeden cię złapała policja zaraz po wypiciu cwaniaczku.;)

Powrót