Zatrzymane prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku piocurry
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piocurry

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Ponad rok temu w sierpniu zabrano mi prawo jazdy w Niemczech za prowadzenie pod wpływem. Nadal nie wysłano mojego dokumentu do Polski. Grzywna została od razu zapłacona, okres 8 miesięcy zakazu prowadzenia samochodu na terenie Niemiec również minął. Od początku roku jestem już na stałe w Polsce i nie posiadam dokumentu co utrudnia funkcjonowanie i podjęcie jakiejkolwiek pracy u nas. Czy tak długie przetrzymywanie dokumentu przez obce państwo jest normalne? Nie byłem zameldowany na stałe w Niemczech , a z gospodarzami miejsca gdzie zamieszkiwalem jestem w kontakcie i nic tam nie przyszło. prosze o radę.

Prawko odeslane czy dalej cisza? Jak dalej cisza to sprobowalbym skontaktowac sie z konsulem RP badz z Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych. Bo chyba ze swoim wydzialem komunikacji jestes w kontakcie? Bo nic nie wspominales.

Odesłali już w styczniu, a mój kochany wydział komunikacji nie był rad mnie o tym poinformować, a przecież byłem tam i wspominałem o mojej sytuacji. 9 miesięcy dokument przeleżał i nikt mnie nie poinformował o tym. Mimo wszystko sam sobie jestem winien. Nie mam pretensji bo mogło się wszystko jeszcze gorzej zakonczyć.

Wg.mnie wydział komunikacji po otrzymaniu dokumentu powinien Cie zawiadomic telefonicznie czy tez listownie, że masz do odbioru plastik. liczyli pewnie, że ty będziesz się upominał bądż się im zapomniało.

Powrót