zatrzymanie podczas kary w zawieszeniu

• Autor wątku Autor wątku amikotek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

amikotek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam!mam mały problem otóż mój brat 2 lata temu dostał wyrok w zawieszeniu 2 lata na 5 za kradzieże, później prawdopodobnie miał być on sprawcą kradzieży, ale że wyjechał sprawa się nie mogła odbyć był on w Polsce. Obecnie minęły 2 lata od wydania wyroku i zatrzymała go policja.Przewieziono go do aresztu śledczego w szczecinie a prokurator, który wymeldował go prawdopodobnie od nas z domu jest w Giżycku.Chciałam sie zapytać co z nim teraz zrobią?czy zostanie on przewieziony do Giżycka i będzie tam sprawa czy sąd może zrobić proces bez niego??Do tego brat pracował jest zarejestrowany. jak można mu pomóc jego dziewczyna jest w ciąży i przeżywa tragedie.

Jesli brat zostałtymczasowo aresztowany to zostanie przetransportowany do dyspozycji organu który prowadzi postępowanie w któym zapadła decyzja o aresztowaniu, a więc prawdopodobnie do Giżycka.

Gdyby można było zrobić proces bez niego to pewnie by go nie zatrzymywano.

Być może po przesłuchaniu zostanie zwolniony. ale wszystko zalezy od szczegółów sprawy (m.in. kwalifikacji zarzutów, sposobu postępowania brata w tej sprawie przed zatrzymaniem, treści wyjaśnień brata itd.).

Amikotku jezeli mu odwiesili te dwa lata to Proces moze odbyc sie bez niego ale nie musi moze byc na tym procesie jak maja jego zeznania i nie ma nic wiecej do powiedzenia to wcale nie musza go dowiesc na rozprawe nie wiem czy go moga go wywiesc do gizycka jak nie jest zameldowany dziewczyne tylko mozna podtrzymac na duchu tym bardziej ze jest w ciazy zeby sie nie zalamala a do barata starajcie sie o widzenia piszcie listy dowiadujcie sie jak najwiecej mozecie tylko i dowiedzcie sie czy mozna kaucje wplacic i jak wysoka jest i wtedy mozecie myslec zeby ja wplacic a jezeli mu odwieslili te dwa lata to pewnie po rozprawie odrazu trafi do zk tak jest o wiele lepiej niz w as ale trzymam kciuki zeby go zwolnili
:serce:

no wiec powiedziano mi jak dzwonilam do as w szczecinie ze prokurator postanowi co dalej z nim maja zrobic, a czy mozna zadzwonic do prokuratora i dowiedziec sie o jego zamiarach??i czy dziewczyna jego nie majac jeszcze 18 lat moze starac sie o widzenie?bo jak siedzial wczesniej w as to ja nie majac 18 nie moglam sie z nim widziec jak to jest?a czy wspomniana kaucja zapewni mu wolnosc do rozprawy jaka moze miec??

Powrót