zatrzymanie prawa jazdy pod wpływem narkotykow

• Autor wątku Autor wątku nikipoznan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nikipoznan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam , mam duzy problem policja zatrzymala mnie , badanie narkotestem wykrylo amf i thc amfy wogole nie bralem trawe palilem sporadycznie. nie dostalem zadnych wynikow jeszcze co mi grozi ?? mozna pisac jakies odwolanie?? pracowalem ostatnie 3lata jako kierowca niemam teraz pracy prosze rade!!!!dodam ze zabrali mnie na badanie krwi i moczu

nikipoznan napisał:
nie dostalem zadnych wynikow jeszcze co mi grozi ?? mozna pisac jakies odwolanie?? pracowalem ostatnie 3lata jako kierowca niemam teraz pracy prosze rade!!!!dodam ze zabrali mnie na badanie krwi i moczu

a) kierowałeś podczas zatrzymania samochodem, motocyklem, rwerem etc?
b) jeżeli kierowałeś jakimś pojazdem, a badania laboratoryjne krwi i /lub moczu wykażą obecność w Twoim organiźmie narkotyków to Będziesz odpowiadał karnie za czyn z art. 178a par. 1 k.k. - grozi za to do 2 lat pozbawienia wolności, oraz (co chyba Cię najbardziej ucieszy) OBLIGATORYJNE pozbawienie prawa jazdy na okres od 1 do 10 lat.
c) nie wiem do czego chcesz pisać odwołania - jeżeli popełniłeś przestępstwo to musisz za nie odpowiedzieć.

samochodem kierowałem, niema zadnych okoloicznosci łagodzacych??

wiedziałeś ,że zażywanie narkotyków jest zabronione... A pomimo to ryzykowałeś .... - no tym razem się nie udało... więc jakie chcesz tu znaleźć okoliczności łagodzące...?

Mozna przed sadem wyrazic skruche itp, to napewno wplynie korzystnie, ale tak jak napisal magnatex prawko na jakis czas utracisz napewno.

dosta łem dzisajpostanowienie o zatrzymanie prawa jazdy na podstawie art, 137 ust, 1pkt 1 prawa o ruchu drogowym, jest w nim postanowienie o zatrzymanie prawa jazdy w uzasadnieniu jest napisane ze prokuratura rejonowa nadzorujue postępowanie przygotowacze przeciwko mnie podejrzanym o kierowanie pod wpływem środka odurzajacego i jeszzcze ze zagrozene jest obligatoryjnym?????? środkiem karnym w postaci zakazu prowadzeniu pojazdów czy to znaczy ze na bank bede mial juz zakaz jezdzenia czy moze jest jakas opcja grzywna albo cos i czy moge jezdzic jeszcze bo zakazu jeszcze niemam?????????????

W razie skazania "na bank" będziesz miał orzeczony zakaz.

kadi czemu piszesz ' w razie skazania' ???

No bo właśnie w razie skazania zakaz jest obligatoryjny. Jak zapadnie inne rozstrzygnięcie to nie będzie obligatoryjny albo w ogóle nie będzie można go orzec.

a może być inny wyrok niz zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów??

Zakaz prowadzenia pojazdow jest srodkiem karnym i bedzie orzeczony obok kary.Mozesz dostac np zawiasy i zakaz prowadzenia pojazdow.I tak jak pisak kadi orzeczenie zakazu w przypadku skazania jest obligatiryjne.

Ja też kiedyś straciłem prawo jazdy za thc na 3 lata + 1600zł grzywny i 1/2 w zawieszeniu. Nie wywiniesz się stary. To poważne przestepstwo. Mogłes kogoś zabić.

Powrót