Zatrzymanie

• Autor wątku Autor wątku ndriu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

ndriu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam.
mam watpliwosci co do swojej obecnej sytuacji i mam nadzieje ze ktos z tego forum potrafi je rozwiac.
jestem 19 letnim uczniem technikum, przed swietami tamtego roku policja zatrzymala mnie na podstawie zapachu palonej marihuany (kazali nam chuchac im w twarz). samych narkotykow nie znalezli, aczkolwiek mialem przy sobie szklana lufke, ktora de facto sluzy do palenia. na komisariacie spedzilem ok 6 godzin, tam policja uzywajac przemocy wobec mnie, a jestem szczuplej budowy chlopcem, starala sie wyciagac informacje na temat dilerow z okolic mojego miasta i innych regionow. dowiedzialem sie, ze nie chce z nimi rozmawiac i zostaje wypisany wniosek o zatrzymanie na Sankcje 3 miesieczna. okazalo sie to blefem, policja zabrala mnie na pogotowie na badanie krwi po ktorym wykryto u mnie THC (i niczego innego) oraz na przeszukanie do domu. w domu nic mi nie znaleziono, a ja juz w nim zostalem. chodze do szkoly, w ktorej policja (po cywilu, fiat grande punto) jest srednio 3 razy dziennie, przy gorszych dniach 1 raz. za kazdym razem kiedy mnie widza, przeszukuja mnie, dopytuja i strasza.

i tutaj 2 moje pytania:
1.czy cokolwiek grozi mi za posiadanie uzywanej lufki szklanej
2. czy policja ma prawo represjonowac mnie na terenie szkoly? jest to dla mnie niebywaly stres, miewam wymioty i tego typu inne schizy.

bylem karany w wieku 15 lat dozorem rodzicow (pisma co 3 miesiace do 18 roku zycia? ) za grozby karalne.
prosze o odpowiedz, jakies rady, czuje sie z tym problemem sam i jest mi cholernie ciezko, bo znowu lobuz ze mnie zaden, a jako taki jestem traktowany.
dziekuje serdecznie, pozdrawiam

ndriu napisał:
mialem przy sobie szklana lufke, ktora de facto sluzy do palenia. (...) wykryto u mnie THC
Wynika z tego jasno, że paliłeś marychę. Jesteś na czarnej liście i będą się tobie przyglądać... Nic z tym nie zrobisz.

grozi mi cos za w/w dzialanie?posiadanie?
dzieki za odpowiedz

Powrót