Zatrzymany w Areszcie Śledczym Kurkowa Gdańsku

• Autor wątku Autor wątku loczek25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak tylko mój problem jest taki że ja tu nikogo z rodziny nie mam ani takich znajomych żeby mi tyle kasy na czynsz pożyczyli nie wiem co mam robić teraz rodzina daleko daleko nie ma jak mi pomóc sama zostałam , a czy dadzą mi się z nim zobaczyć a dokładnie to gdzie się tam wchodzi bo ja z gdańska nie jestem

to zapytasz na miejscu, jak możesz tę kasę odzyskać, bo ona tam jest. Wiem, że telefony i laptopy można odebrać z depozytu ( o ile nie są potrzebne do śledztwa/sprawy) - ale nie wiem, jak się to załatwia.
Nie mam pojęcia, czy od razu pierwszego dnia tak "z marszu" dadzą Ci wejść na widzenie, zwłaszcza że rejestracja jest do 12.00. Właściwie on jest aresztowany czy już skazany?
Jak dobrze znasz Gdańsk? Wiesz, gdzie jest Urząd Miasta albo budynki Sądu? Na który dworzec dojedziesz - PKS czy PKP?

tu masz mapkę (kliknij w rogu 'pokaż mapę"). Nie jest daleko, dasz radę na piechotę
http://sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-gdansk/areszt-sledczy-gdansk/index.html

Ostatnia edycja:
tak to wiem trafię chyba a on jest w areszcie a ile mogą tam go trzymać zresztą nic złego nie zrobił tylko na sprawy się nie zgłaszał czy za to może być duża kara i bardzo ci dziękuję za odpowiedz bo już o zmysłów odchodziłam

jak już idziesz ulicą Strzelecką to w pewnym momencie masz wrażenie, że ulica się skończyła, a Kurkowej dalej nie ma. Ja miałam odruch "wracać i szukać jeszcze raz" :) Idź do samego końca, spojrzysz w prawo i będzie budynek z napisami "Areszt Śledczy", rzuca się w oczy duży numer 12. Zobaczysz też schody, wejdź nimi do góry. Staniesz przed szklanymi drzwiami, poczekaj na "bzzzz" i wchodź. Bedziesz w portierni czy recepcji, w każdym razie za szybą siedzi funkcjonariusz przy komputerze. Jemu powiesz, w jakiej sprawie przyszłaś, a on udzieli Ci informacji sam albo zadzwoni po kogoś innego, kto do Ciebie zejdzie.
To jest Areszt, więc tam wszyscy są w Areszcie :) I my też myśleliśmy, że poszukują mojego do sprawy - a okazało się, że sprawa już się odbyła i szukają go listem gończym do odbycia wyroku. Więc przywieźli go do Aresztu, ale od początku miał status skazanego. Stąd moje pytanie.

witam ponownie a ile może on dostać za takie coś

Witam.
Czy ktoś wie jakich kart telefonicznych mogą używać skazani w AŚ w Gdańsku na kurkowej?
Z góry dziękuję za odpowiedź 😊

Powrót