Zatrzyzmanie prawa jazdy-THC

• Autor wątku Autor wątku YankeesPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam. Mam takie pytanie bo zabrali mi prawo jazdy bo kierujac w badaniach krwi mi wyszlo ze bylem pod wplywem THC. Po pewym czasie przyszedl mi list z komendy w ktorym bylo skierowanie na badania lekarskie i psychologiczne. Chcial bym sie dowiedziec na czym bede polegaly te badania czy beda mi robic jeszcze raz badania krwi zeby mnie na monar wyslali czy cos w tym stylu i po co sa wogole te badania. Prosze o konkretna odpowiedz a najlepiej na odpowiedz kogos kto miala podobny przypadek dziekuje z gory!

Badanie polegają na badaniu krwi w twoim przypadku może być na THC, okulista, badanie słuchu, badanie lekarskie ogólne. Do tego psychotesty. Koszt razem około 400 zł. Badania są po to by stwierdzić czy będziesz mógł prowadzić pojazdy mechaniczne czy nie. Może być tak że dostaniesz ważność badań na parę lat, a później znowu badania. Z tego co się orientuje rzadko lekarz wystawia ważność badań bezterminowo.

Dzieki za odpowiedz krisssssss, ale jesli mi wyjdzie w badanu ze dalej mam THC we krwi to co nie oddadza mi prawka, bo sluch i wzrok to mam ok a sad mi prawko tylko na rok rabral?

Mogą ci nie wystawić zaświadczenia lekarskiego, że możesz prowadzić pojazdy mechaniczne. Więc może być trochę lipa. Wiele zależy od lekarza na jakiego trafisz i na pewno od wyniku badań. Na wniosku z Policji na skierowanie na badania masz napisane za co zostało ci zabrane prawo jazdy. Więc w rejestracji będą wiedzieć i dadzą badania odpowiednie. Po zabraniu PJ za alkohol badają tylko cukier, za narkotyki niestety nie wiem jakie badania dostaniesz.

No napewno od lekarza duzo zalezy. A powiedz mi ty znasz podobne przypadki czy dobrze orietujesz sie w prawie?

Ja tylko trochę się interesuje prawem, odpowiadam ci na pytanie z przykładu z własnego życia po jeździe po alkoholu.

Powrót