E
esh0
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 31
Dzień dobry. Moja sprawa wygląda tak:
- zakupiłem w sklepie internetowym produkt (buty motocyklowe) w cenie 376zł
- to była jakaś promocja na stronie sklepu
- najniższa cena w tym sklepie sprzed 30 dni 419zł, a cena normalna 699zł
- w moim odczuci nie było tutaj żadnej rażącej różnicy w cenie, była niższa o jakieś 40zł od najniższej ostatnio ceny
- otrzymałem fakturę zakupu
- sklep odmówił mi sprzedaży produktu, powołując się na błąd i wysłał następujące pismo:
Czy faktycznie w tej sytuacji sklep może się powołać na ten Artykuł? W mojej opinii nie było żadnego rażącego błędu w ofercie. W przeciwnym wypadku tak naprawdę można uchylić się od każdej umowy kupna sprzedaży?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
- zakupiłem w sklepie internetowym produkt (buty motocyklowe) w cenie 376zł
- to była jakaś promocja na stronie sklepu
- najniższa cena w tym sklepie sprzed 30 dni 419zł, a cena normalna 699zł
- w moim odczuci nie było tutaj żadnej rażącej różnicy w cenie, była niższa o jakieś 40zł od najniższej ostatnio ceny
- otrzymałem fakturę zakupu
- sklep odmówił mi sprzedaży produktu, powołując się na błąd i wysłał następujące pismo:
Oświadczenie o uchyleniu się od skutków prawnych
zamówienia złożonego pod wpływem błędu
Dzień dobry,
Uprzejmie informujemy, że zamówienie złożone przez Pana dnia 12.06.2024r. w naszym sklepie, na następujące towary:
1. Buty motocyklowe ALPINESTARS Faster 3 , cena detaliczna 699 zł, cena zakupu 376 zł
nie może zostać zrealizowane. Cena widoczna podczas złożenia zamówienia była wynikiem błędu. W związku z zaistniałą sytuacją, na podstawie Artykułu 84 § 1 i 2 Kodeksu Cywilnego oraz punktu IV, podpunktów 6 i 7 regulaminu sklepu internetowego, dostępnego pod adresem 4ride.pl/regulamin
oświadczamy, iż uchylamy się od skutków prawnych oświadczenia woli złożonego pod wpływem błędu, w naszym sklepie internetowym działającym po adresem 4ride.pl, odmawiając jednocześnie realizacji zamówienia w obecnej formie.
Model został wycofany ze sprzedaży w momencie błędu cenowego i na chwilę wysłania do Pana pierwszej wiadomości był niedostępny. Produkt ponownie wrócił na stan w momencie naprawionego błędu i można go zakupić w poprawnej oraz aktualnej cenie.
Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Pozdrawiam
Czy faktycznie w tej sytuacji sklep może się powołać na ten Artykuł? W mojej opinii nie było żadnego rażącego błędu w ofercie. W przeciwnym wypadku tak naprawdę można uchylić się od każdej umowy kupna sprzedaży?
Z góry dziękuję za odpowiedzi