M
molina
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Jestem w trakcie podziału majątku. Były mąż sfałszował umowę darowizny miedzy sobą, a ojcem. Rzekomo jego ojciec dał mu jakąs kwotę pieniędzy na zakup auta. Owszem w tym okresie kupilismy auto, dzis juz go nie ma, zostało dawno sprzedane. Umowę spisali ręcznie, mnie pokazano tylko ksero. W tamtym okresie dostaliśmy pieniądze od jego dziadka na to auto. Myśle, że wykorzystali ten fakt i spisali taka umowę. Podobno jego ojciec ma wyciąg bankowy , z którego wyszły te pieniądze. Nie wiem, nie widziałam. Na tej umowie nie ma tez podpisu mojej juz zmarłej byłej teściowej. Jestem pewna, że ta umowa została sporządzona tuż przed podziałem majatku. Druga sprawa to jest żądanie mojego byłego męża, abym oddała mu całą kwotę tej darowizny, czego zupełnie juz nie rozumiem.
Myślałąm o tym, aby napisać zawaidomienie do prokuratury , aby biegli sprawdzili, kiedy dany dokument został sporządzony, aby udowodnić, ze go sfałszował. A poza tym, oskarzyć o próbe wyłudzenia pieniedzy. Nie wiem czy dobrze mysle, szukam po omacku. Prosze mnie poinstruować co i jak mam zrobić. jakie artykuły mam wymienić. Nie stac mnie na adwokata. były mąż chce mnie i córke pozbawic dachu nad głową. Proszę, pomóżcie mi!!! Dziękuję
Myślałąm o tym, aby napisać zawaidomienie do prokuratury , aby biegli sprawdzili, kiedy dany dokument został sporządzony, aby udowodnić, ze go sfałszował. A poza tym, oskarzyć o próbe wyłudzenia pieniedzy. Nie wiem czy dobrze mysle, szukam po omacku. Prosze mnie poinstruować co i jak mam zrobić. jakie artykuły mam wymienić. Nie stac mnie na adwokata. były mąż chce mnie i córke pozbawic dachu nad głową. Proszę, pomóżcie mi!!! Dziękuję