zawiadomienie o wszczęciu postępowania z sanepidu

• Autor wątku Autor wątku lena1803
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lena1803

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, przeszukiwałam forum ale nie znalazłam mojego przypadku dlatego proszę o pomoc w zrozumieniu. We wrześniu założyłam pierwszą firmę tj. wynajęłam na wiosce pawilon z GSu wiadomo jak to na wsi i wiadomo jak to z GSami, brak pieniędzy na cokolwiek, woda ze studni, brak ogrzewania. Wyremontowałam fajnie sklep, ogrzewanie chciałam założyć na wiosnę jak zacznę w końcu zarabiać a teraz ogrzewać się piecykami. Przyszedł sanepid na kontrole wszystko fajnie ale... potrzebne badania wody, najlepiej podłączyć się do miejskiej(sprzedawać w butelkach jej nie będę, ale ok. fajnie mieć takie badania) i nakaz założenia centralnego ogrzewania!Wszystko na mój koszt bo jeśli sklep ciągiem prosperuje od 65 roku to GS nie widzi takiej potrzeby, poniekąd ich rozumie chociaż fajnie zbierać czynsz. Oczywiście dostałam odmowę, a dziś odebrałam pismo:
Zawiadomienie o wszczęciu postępowania admistracyjnego
PPIS w ... zawiadamia,że na podstawie art.61par. 4kpa wszczął z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie OBCIĄŻENIA OPŁATAMI w związku z nieprawidłowościami stwierdzonymi podczas czynności kontrolnych dot. sklepu ogólnospożywczego.
Proszę niech mi ktoś powie co to za opłaty. We wtorek mam kolejną kontrolę po spełnieniu wszystkich wymaganych warunków, a do tej pory to osiwieje zastanawiając się co wymyślili.

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Byłam w sanepidzie i dowiedziałam się że jest to standardowa opłata w kwocie 75zł za tzw. wizytę sanepidu zakończoną odmową udzielenia pozwolenia na otwarcie sklepu...

Powrót