B
bbaskaa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 32
Witam chodziłem na studia do łodzkiej szkoly tam za czesne wpłacalo się na dwa konta 2 raty na szkole i 10 na instytut postepowania tworczego ktory organizowal kursy poza łodzia w tzw. filiach. Wokół szkoły była afera ja miedzy innymi chodzilem do fili tej szkoly ktora nie istniala w zadnym rejestrze podobno to bylo nielegalne. Postanowilem nieplacic czesnego. Dostalem dwa zawiadomienia o zadluzeniu jedno ze szkoly za potwierdzeniem odbioru drugie z instytutu postepowania tworczego bez potwierdzenia odbioru tak jakbym wyslal sobie do kogos ze jest mi dluzny tyle i tyle i ma wplacic na konto bo inaczej sad. Pytanie podpisywac sie pod obydwoma bo to sa ugody o rozlozenie na raty zaleglosci czy tylko pod tym awizowanym i to odeslac ? Ugody zawieraja klauzule typu ze przyznaje sie do istniejacego zadluzenia i maja zalaczone weksle tak jakbym podpisal i przyznal sie ze tyle wisze a to oni podobno prowadzili to w tych "filiach" nielegalnie po przeniesieniu do nowej miejscowosc gdzie kierunek byl zarejestrowany podpisywano nowe umowy poprawione bo minister sie dopatrzyla w starch nielegalnych klauzul ktorej ja nie podpisalem bo juz tam nie chodzilem.