Zawiesilam alimenty u komornika a dluznik przestal placic co teraz?

• Autor wątku Autor wątku Tosiiaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tosiiaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Ja mam inne pytanie odnosnie komornika. Sytuacja wyglada tak, ze jestem studentka i pol roku temu na sprawie o podwyzszenie alimentow ojciec zarzekal sie ze bedzie placil dobrowolnie tylko zebym zawiesila komornika. Wykazalam sie dobra wolna, komornik zostal zawieszony do stycznia 2016. W ciagu tych kilku miesiecy od czerwca 2015 r do stycznia 2016 bylam przez niego nekana telefonami, sledzona, nachodzil mnie itp. Mimo tego komornik pozostal w zawieszeniu, bo nie chcialam w razie ewentualnego pozwu z jego strony w sadzie wygladac na osobe zlosliwa. Chcialam rozwiazac normalnie problem wiec mimo tego wszystkiego w styczniu wnioslam pismo do komornika o ponowne zawieszenie alimentow. I teraz moje pytanke tyczy sie tego czy komornik poinformowal ojca o zawieszeniu? Co jesli ojciec przestal placic alimenty dobrowolnie (nie wiem dlaczego, nie sa to powody finansowe, jest dobrze sytuowany) czy jesli zawiesilam te alimenty to czy tak samo moge zlozyc pismo o odwieszenie postepowania egzekucyjnego czy musze czekac do czas az minie data ktora ja wyznaczylam zawieszenia?

Mozesz w kazdej chwili odwiesic,wnoszac o naliczenie zaleglych alimentow,jezeli ich nie placil.

Oczywiście idziesz z powrotem do komornika mówisz za ile miesięcy zalega i komornik wdraża postępowanie .

Powrót