Zazalenie na dzialanosc PINB

• Autor wątku Autor wątku kumak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kumak

Użytkownik
Odpowiedzi
297
Do kogo skladam zazalenie na dzialalnosc PINB. Skarga do WINB nie przyniosla zadnego rezultatu chociaz posiadam dowody iz inspektor lze. Chodzi o samowole budowlana i samowolna zmiane sposobu uzytkowania obiektu. Co zrobic aby sprawa chcial ktos sie zajac?

Nikt nic nie wie w sprawie zazalenia na dzialanosc PINB? Trzeba dzwonic Scotland Yard?Ladne rzeczy.

PINB>WINB>GINB - nie zażalenia, ale skarga powszechna

[cytat="Korab":rydfrc8z]PINB>WINB>GINB - nie zażalenia, ale skarga powszechna[/cytat:rydfrc8z]

"Skarga powszechna" juz skladalem, klamia w zywe oczy. WINB idzie raczka w raczke z PINB. Postepowanie w sprawie samowoli budowlanej toczy sie od 3 lat, byly nakazy rozbiorek do dnia dzisiejszego nie zostaly wykonane. Na osiedlu zabudowy mieszkaniowej facet na dzialce 12 arowej prowadzi uciazliwa hodowle w samowolnie wzniesionych obiektach. Raz jestem strona w procesie aby 2 miesiace pozniej PINB obieszcza pisemnie ze nie "jestem strona". Matactwo, kretactwo trwa i ciagnie sie 3 lata. Dzieje sie to na dzialce bezposrednio przylegajacej do mojego domu. Poczucie bezkarnosci w tym kraju jest zatrwazajace. Co moze zrobic w tej sprawie obywatel jak ja? Gdzie sie zwrocic? Jak skierowac taka sprawe do WSA?

Powrót