Zażalenie na postanowienie zabezpieczenia alimentacyjnego

• Autor wątku Autor wątku Monika757
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika757

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, odebrałem pismo w czwartek z pozwem o alimenty wraz z wnioskiem o zabezpieczenie alimentacyjne. Nie wspomnę, ze na początku bylem dogadany z partnerką i płaciłem alimenty dobrowolnie e kwocie 800 zl. Podala mnie o 1100zl, zabezpieczenie również wynosi 1100 az do września czyli sprawy o alimenty.
Chciałem napisac zażalenie co do zabezpieczenia, do pozwu o alimenty to swoja droga.. Sad już mi wysyłal na piśmie, ze od 12 czerwca mam płacić 1100 zl , bez mojejego jakiego kolwiek zdania, znajomości moich dochodów i masy podanych zlych danych w pozwie.. Moge napisać zażalenie w ciągu 7 dni od otrzymania pisma, chyba że gdy strona nie wnosiła o doręczenie jej postanowienia sądu, termin tygodnia liczy się od dnia ogłoszenia danego postanowienia.. i tutaj kolejny problem bo wychodzi na to, ze mialem napisać zażalenie w terminie 7 dni od 12 czerwca , gdzie dopiero w czwartek odebrałem pismo.. Jest to dla mnie mega niesprawiedliwe i nie rozumiem tego doręczenia postanowienia sadu.. Bo w żadnym wypadku nie wzięli pod uwage mojej decyzji, dochodów.. wszystko zrobione bez mojej wiedzy a ja mam płacić 1100 zl..

Powrót