Zbanowany w grze internetowej

• Autor wątku Autor wątku pmieszczynski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pmieszczynski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Dzien dobry

Jakis miesiac temu zalozylem konto do gry na stronie Free FPS - Free Shooter Game - Online shooter - Battlefield Heroes
W grze mozna zakupic walute za ktora mozna kupic specjalne przedmioty

Jednak z okazji urodzin gry tworcy zafundowali darmowe 700 BF (wlasnie ta walute). Po rejestracji i kliknieciu w baner na stronie Gun Club | Gun Club dostalem tej waluty wiecej niz 700 poniewaz na stronie byl blad o ktorym tworcy nie wiedzieli (przy zlagowanym internecie po kilkukrotnym kliknieciu w baner na koncie pojawialo sie X razy 700 BF) co zostalo przeze mnie odkryte

Zalozylem kilka takich kont

Kilka z nich sprzedalem na allegro

Po dosc dlugiej ciszy zostaly zbanowane jako powod podano mi to ze uzyskalem darmowa walute w grze ktora EA rozdawala

I teraz pytanie czy slusznie? W regulaminie nic nie ma na ten temat a jako powod zostalem odeslany do regulaminu http://tos.ea.com/legalapp/WEBTERMS/US/en/PC/ uzyskalem owa walute legalnie przez ich blad

Zapowiedzialem ze zwroce pieniadze jako ze jestem uczciwy ale czy administracja allegro nie powinna takich aukcji usunac?

Co powinienem zrobic?

Ostatnia edycja:
RE: prosze o pomoc w trudnej sprawie

Allegro nie jest od tego aby pilnować co ktoś zakłada. Ona ma swój regulaminu i bazuje na ogłoszeniach.

W regulaminie nie ma zapisu, że nie można sprzedawać postaci i innych "wyrobów" za prawdziwe pieniądze, ew. w inny sposób?

Przenoszę do NT.

ps. jeszcze raz tak Pan nazwie temat to będę usuwał. Nazwa tematu ma oddawać treść pierwszego posta. Przecież tutaj w zasadzie piszą tylko ludzie którzy proszę o pomoc. Temat zmieniam

Widocznie nie skoro nie zostala usunieta bo sam ja zglaszalem jako niezgodna z regulaminem zeby sprawdzic poza tym czesc przedmiotow zostala sprzedana jako trud i czas poswiecony na zalozenie konta

Bardziej mnie irytuje zawieszenie tych kont

zostala sprzedana jako trud i czas poswiecony na zalozenie konta
To proszę postarać się to sprzedać bez tej postaci czy konta, bo to jest własnością właścicieli gry i nie podlega pod obrót bez ich zgody. Jak mowie, taki zapis jednak powinien znaleźć się w regulaminie tej gry, ja jednak za Pana go szukać nie będę.

Regulamin Allegro nie zabrania takich praktyk, bo jest to zgodne z prawem, ale może być niezgodne z daną licencją, a to jednak za bardzo Allegro nie obchodzi. Ew. na ich zgłoszenie może aukcje zawiesić, zależy jaka jest ich polityka.

Ja rozumiem tylko powodem zawieszenia tych kont nie jest ich sprzedaz i sprzedaz czegokolwiek zwiazanego z ich kontem bo o tym EA nie wie tylko legalne wykorzystanie ich mechanizmu do zdobycia BONUSU po ktorym z powodu bledu tworcow pojawilo sie wiecej tego BONUSU

Jak moglbym sie skutecznie od tego odwolac?

Grałem w dużo gier internetowych i wierz mi za użycie błędu w grze itp jest permanentny .
ban . Użyłeś błędu i nielegalnie się wzbogaciłeś i bezpodstawnie wiec ban był słuszny .
Sam raz dostałem bana i konto wartości 1000zl poszło w siną dal i nie pomogły c/s itp .

Jeśli Twoja korzyść wynika z błędu w grze który nie zdążyli naprawić to mieli rację, aczkolwiek nie wiem czy ban to słuszna kara, być może wystarczy zabranie korzyści wynikających z wykrytego błędu. Trudno mi powiedzieć jak to regulamin statuuje.

Powrót