D
Damian_Kr
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam
Przychodzę do Was z pytaniem odnośnie zbierania, przechowywania i przetwarzania danych osobowych. Pogrubioną czcionką napisałem najważniejsze dla mnie pytania. Do rzeczy, tworzę portal społecznościowy, w którym będę zbierał dane dla 2 typów:
• Osoba:
I teraz mam pytanie, czy takie dane muszę zgłaszać do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych?
Co będę robił z tymi danymi?
Co do pkt 8 to te w/w dane firm są dostępne publicznie. Co do osób, nie wiem, czy nr np. komórkowy jest powszechnie dostępny?
W 10 pkt nie rozumiem „drobnych spraw bieżących”. Co to dokładnie są?
A czy jeżeli muszę to zgłosić, to w jaki sposób się to robi, czy można przez internet i czy może to zrobić osoba nie posiadająca firmę?
I jak w przyszłości by wyglądało przeniesienie takiego projektu na firmę (zmiana właściciela z mojej osoby na firmę, aby móc czerpać korzyści finansowe z tego)?
Przychodzę do Was z pytaniem odnośnie zbierania, przechowywania i przetwarzania danych osobowych. Pogrubioną czcionką napisałem najważniejsze dla mnie pytania. Do rzeczy, tworzę portal społecznościowy, w którym będę zbierał dane dla 2 typów:
• Osoba:
- Imię, nazwisko
- Numer telefonu, adres e-mail, tytuł naukowy
- Nr gadu gadu , adres tlen, jabber, skype
- zdjęcie
- Nazwa
- Nip, regon
- Adres
- Mapka, gdzie ona jest
- Zdjęcie / logo
I teraz mam pytanie, czy takie dane muszę zgłaszać do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych?
Co będę robił z tymi danymi?
- Będą wyświetlane na stronie tylko te dane, które użytkownik sam pozwoli (taki rodzaj prywatności)
- Będą wyświetlane wszystkie dane użytkownika, jeśli będzie on czyimś znajomym
- Aby wyszukiwać trzeba mieć konto
- Będzie stworzony katalog firm, w którym wszystkie dane będą pokazane i nie trzeba będzie mieć konta, aby to przeglądać
- Będzie system zaproszeń dla użytkowników typu osoba a dla firm automatyczna akceptacja
- Nie trzeba będzie uzupełniać wszystkich danych
- W każdej chwili będzie można usunąć konto
- Nie będą te dane nigdzie
Co do pkt 8 to te w/w dane firm są dostępne publicznie. Co do osób, nie wiem, czy nr np. komórkowy jest powszechnie dostępny?
W 10 pkt nie rozumiem „drobnych spraw bieżących”. Co to dokładnie są?
A czy jeżeli muszę to zgłosić, to w jaki sposób się to robi, czy można przez internet i czy może to zrobić osoba nie posiadająca firmę?
I jak w przyszłości by wyglądało przeniesienie takiego projektu na firmę (zmiana właściciela z mojej osoby na firmę, aby móc czerpać korzyści finansowe z tego)?