Zdjęcia

• Autor wątku Autor wątku smok-91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

smok-91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam. Mój problem dotyczy zdjęć robionych amatorsko człowiekowi który by płacić jak najmniej alimentów w oświadczeniu do sądu napisał że mieszka sam i nie jest go stać na płacenie co miesiąc 300zł.. Znam go długo i wiem że mieszka ze swoją narzeczoną w jej domu. Postanowiłem przez parę dni robić mu zdjęcia jak wyjeżdża od niej rano do pracy i jak z niej wraca.. Dziś już zrobiłem zdjęcie jak o 5:55 wyjeżdża do pracy. Moje pytanie brzmi czy takie zdjęcia będą traktowane jako jakikolwiek dowód lub chociaż poszlaka? i czy za zrobienie takich zdjęć nie grozi odpowiedzialność karna? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Zdjęcia mogą być dowodem ale to Sąd decyduje jak je interpretować. Pozwany może się tłumaczyć, że tylko sypia u narzeczonej. Najlepiej dokładnie opisać te zdjęcia, z datą i godziną. Najlepiej wnieść do Sądu wniosek o przedstawienie rachunków za opłaty bieżące z miejsca zamieszkania pozwanego, jeśli twierdzi, że wynajmuje mieszkanie to niech przedstawi umowę najmu na przykład.

Ostatnia edycja:
Rozumiem więc że sąd zadecyduje jak potraktować takie zdjęcia a mi jako osobie wykonującej je nie grozi żadna odpowiedzialność karna?

Okey. W takim razie dziękuję za informację.

Powrót