zdolnosc kredytowa

• Autor wątku Autor wątku niezajetanazwa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niezajetanazwa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Szanowni Panstwo...
od kilku miesiecy bank odmawia mi udzielenia kredytu, poszedlem do innego bo myslelem ze to po prostu bank. Okazalo sie ze nie. Nie zdawalem sobie sprawy z tego co dawno powinienem sprawdzic. Zalogowalem sie w Experian Ltd i sprawdzilem co jest grane.
Okazuje sie ze bank ktory udzielil mi pozyczki na zakup laptopa 2 lata lemu wprowadzil mnie do bazy danych co uniemozliwia mi zaciagniecie jakiejkolwiek pozyczki. W zeszlym roku nie zaplacilem 3 rat, HFC Bank wyslal mi ponaglenie, potem drugie. Napisalem ze jestem chory czekam na pieniadze, nastepnie naleznosc uregulowalem i od tamtej pory place regularnie.
W historii kredytowej ktora dzisiaj zobaczylem mam adnotacje ze nie place (najwyzsza liczba jest 8 i wlasnie taka mam) nie wiem co mam zrobic i z kim sie kontaktowac. Place co miesiac przez directdebit i nie zalegam z zadnymi ratami.
Czy ktos ma w takich sprawach doswiadczenie?

No niestety taka adnotacja bedzie przez jakis okres - jaki zalezy od polityki kredytodawcy. Na tym tu wlasnie polego dobra historia kredytowa nie zalegac, nie spozniac sie jezeli sie spozniasz znaczy nie jestes wiarygodna.

Chyba nie do konca sie zrozumielismy
ja z niczym nikomu nie zalegam a w historii kredytowej jest napisane ze nie zaplacilem ponad osmiu rat!

przeciez pisales, ze nie zaplaciles 3 w terminie a dlaczego wpisali 8 nie wiem ale zapewne juz te 3 wystarczyly

Liczba 8 to niekoniecznie ilosc niezaplaconych rat, ale rowniez dlugosc opoznienia - im pozniej zaplacilas tym wartosc wyzsza.

Powrót