ZDRA, ZBRODNIA I KARA

• Autor wątku Autor wątku n3m32i5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

n3m32i5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witajcie.

Mam pytanie dotyczące zdrady i rozwodów przez nią spowodowanych.

Otóż jestem z "dziwnej rodziny", a raczej z instytucji która już dawno temu powinna stracić taką nazwę. Mój ojciec zdradzał moją matkę odkąd pamiętam.
Obecnie dysponuję dowodami na jego spotykanie się z pewnym półmózgiem dziewczęciem, bo jak inaczej nazwać gówniarę w moim wieku która decyduje się na spotykanie z takim kretynem (zakładając, że wie o jego stanie cywilnym, chociaż mógł jej nie powiedzieć).
Do dyspozycji mam zdjęcia, SMSy, pocztę elektroniczną, bilingi.

Czy dysponując takimi materiałami mogę doprowadzić do rozwodu i orzeczenia przez sąd winy mojego ojca? Chciałbym to zrobić w najbardziej dotkliwy dla niego sposób. I wiem, że tym co teraz napiszę mogę wywołać śmiech na sali i komentarze w stylu "amerykańskich filmów się naoglądałeś", ale... chciałbym, żeby stracił na tym jak najwięcej, także od strony finansowej.

Żeby wszystkie szczegóły były znane:
Brat - lat 29 - upośledzony
Siostra - lat 27
Ja - lat 25
Matka - lat odpowiednio :P

Wiem, że to o co pytam może być źle odebrane. Ale chodzi mi o poznanie wszystkich możliwości.

Pozdrawiam

Mam podobne wrażenie. Więc zastanówmy się o co mogło mi chodzić....

Może o wniesienie pozwu o rozwód przez np. moją Matkę, żonę mojego Ojca, a dostarczenie dowodów zdrady pozostaje w moich rękach?

Teraz jasne?

Rozwód z orzeczeniem o wyłącznej winie ojca jest oczywiście możliwy ale narazi matkę na długotrwały proces.

Dowody zgłasza strona, czyli matka a nie ewentualny świadek (Pan)

Podstawą jest odpowiednie nastawienie psychiczne matki do rozwodu, ponieważ to ona będzie stroną postępowania i to jej związek małżeński ma być zakończony. Dlatego należy zacząć od motywacji matki. Natomiast przy mocnych dowodach na zdradę, jeżeli było ich wiele rozwód z orzekaniem o winie nie musi wcale tak długo trwać. Trzeba wziąć pod uwagę nie tylko obecną kochankę ojca, tylko znacznie wcześniej. Wykazać, że ówczesne zdrady były powodem faktycznego rozerwania więzi łączących rodziców.

Powrót