Zdublowana przesyłka

• Autor wątku Autor wątku _Ann
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

_Ann

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Zamowiłam na allegro zestaw do decoupage . Przesyłka , którą miałam otrzymać była o tyle "wyjątkowa", iż poprosiłam o inne kolory farb akrylowych niż te w aukcji oraz w paczce miała się znajdować serwetka wybrana przeze mnie z listy około 20. Paczka dotarłam bardzo szybko, zawartość była zgodna z zamówieniem. Dwa dni później-dopiero wtedy wróciłam do domu- rozpakowałam przesyłkę i wystawiłam pozytywny komentarz. 3 godzinki później poczta polska dostarczyła identyczna paczkę ! Byłam pewna,że to nie do mnie, więc mama wyszła i pokwitowała... Nadawca jest ten sam-te same dane,charakter pisma identyczny... Pomyślałam,że to dla innego allegrowicza,który zakupił po mnie wspomniany zestaw i dla pewności otworzyłam- licząc,że w środku będzie inna serwetka i inne kolory farb... Ku mojemu zdziwieniu w paczce znajdowały się wszystkie zamówione przeze mnie preparaty! Czyli innymi słowy dostałam 2 w cenie jednego,tylko wątpię,żeby było to celowe. Tu pojawia się pytanie co mam zrobić ? Czy skoro paczka była zaadresowana na mnie, zawartość zgadzała się z zamówieniem,to mogę ja zatrzymać? Czy będzie to bezpodstawne wzbogacenie i muszę ja zwrócić ?

To, co mi się wydaje zamieściłam powyżej. Moim zdaniem będzie to bezpodstawne wzbogacenie,ale napotkałam przeciwne komentarze chociażby wśród innych allegrowiczów, stąd moje pytanie na prawniczym forum.

Skontaktuj się ze sprzedawcą.
Wyjaśnij sprawę i napisz żeby przesłał kasę na pokrycie zwrotu.

Ann, wypadało by oddać... chyba że taki (&%95($* z ciebie to sobie zatrzymaj.

Chciałam zadzwonić -najłatwiej byłoby to wyjaśnić,ale nie podali tel. kontaktowego. Wysłałam e-mail wczoraj po południu i póki co nic... To też niekomfortowa sytuacja-jak mi nie odpiszą ? Albo jeszcze lepiej,zrobią to za miesiąc;p Wolałabym to oddać i mieć problem z głowy. Byłam po prostu zainteresowana,jak ta sprawa od strony prawnej wygląda i czy moje przypuszczenia są słuszne ( te o bezpodstawnym wzbogaceniu).

Powrót