M
midian888
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam, potrzebuję porady. Otóż kupiłam przez sklep internetowy produkt za ponad 800 zł. Niestety towar przyszedł zepsuty. Od razu poinformowałam o tym sprzedawcę, który zaproponował rozpatrzenie sprawy przez dział reklamacyjny w ramach rękojmi. Dodał,że w pierwszej kolejności zostanie podjęta próba naprawy, następnie wymiany, a jeśli nie będą możliwe, nastąpi zwrot środków. Napisałam sprzedawcy że nie chce ani naprawy ani nowego sprzętu tylko chce zwrócić wadliwy towar i otrzymać zwrot pieniędzy (sprzęt miał być na prezent urodzinowy więc nie jest mi już potrzebny bo potrzebowałam go na już). Sprzedawca poinformował mnie, że jeśli odeśle im zepsuty sprzęt to mogą zwrócić mi pieniądze ale nie w pełnej sumie właśnie dlatego że sprzęt jest niepełnowartościowy. Ale ja się pytam jak to skoro oni sami wysłali mi niepełnowartościowy sprzęt to dlaczego ja mam być przez to stratna? Proszę napiszcie mi jakie prawa przysługują przy zakupach przez internet i w dodatku jeśli kupuje się cos co nie działa a ja niechce tego naprawiać tylko poprostu chce zwrot gotówki i to pełnej sumy.