zerwanie ugody przez wierzyciela

• Autor wątku Autor wątku Gojab
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gojab

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
w 2014roku podpisałam ugodę z wierzycielem[na jego propozycję] po wyroku sądu na moją korzyść.W w/w ugodzie jest paragraf3 który brzmi:zawarcie niniejszej ugody wyczerpuje wszystkie obecne i przyszłe roszczenia Stron wobec siebie wynikające zistnienia i dochodzenia wierzytelności.....zaznaczam że ugodę podpisał ze mną radca prawny.po 5 latach komornik ponownie zajoł mi emeryturę w tej samej sprawie na wniosek wierzyciela.co mam z tym zrobić????? :Jestem załamana tym bardziej że to mnie nie dotyczy[wyrok sądu z 2014r

Czyli tytuł egzekucyjny jest w obiegu prawnym, a sprawa wygrana czego dotyczyła?

uchylenie klauzuli wykonalności ioddalenie wniosku o nadanie nakazowi zapłaty.

Poczekaj, skoro sąd oddalił wniosek o nadanie nazaku zapłaty, to dlaczego cokolwiek spłacasz i o jakiej ugodzie mówimy. Na podstawie jakiej klauzuli wykonalności działa komornik. Nie mów, że komornik prowadzi egzekucje na podstawie uchylonej klauzuli wykonalności, bo taka sprawa się kwalifikuje do prokuratury i osoba przedstawiająca taką klauzule komornikowi naraża się na poważne konsekwencje prawne

JerzyPor napisał:
Nie mów, że komornik prowadzi egzekucje na podstawie uchylonej klauzuli wykonalności,
jeżeli faktycznie tak jest to należy złożyć wniosek do komornika o umorzenie egzekucji komorniczej wraz z odpisem wyroku o pozbawieniu wykonalności tytułu egzekucyjnego, jeżeli to nie wystarczy zostaje powiadomienie prokuratury chyba, że komornik sam z siebie poinformuje prokuraturę o zaistniałej sytuacji,

Powrót