Zerwanie umowy cesji wierzytelnosci

• Autor wątku Autor wątku herubinek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

herubinek

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam dwa lata temu zleciłam odzyskanie moich wierzytelnosci pewnej firmie windykacyjnej zapłaciłam wszystkie koszty z tym zwiazane i cierpliwie czekałam.moja cierpliwosc poprawie 2 latach sie kończy .jak sie okazało nie wszystkie wierzytelnosci trafiły do egzekucji komorniczej czesc spoczeła na sadowym nakazie zapłaty .
Windykator ma zerowa skutecznosc a ja podpisałam cesje przelewu wierzytelnosci .jestem wstanie zrozumiec ze komornik nic nie sciagnał za pierwszym razem ale po roku mozna zazadac wznowienia egzekucji czy ja mam o to ich prosic czy sami powinni na ten pomysł wpasc?
Nie chce aby ta firemka zajmowała sie nadal moimi sprawami ale co z cesja ? Brak zgody na cesje zwrotna i brak jakiegokolwiek działania abym odzyskała pieniadze co robic ??? Nie moge uzyskac nawet wyroków sadowych gdyz dotycza one równiez innych inwestorów i cała kwota jest ogólna .pomózcie jak z tego wyjsc i odzyskac swoje pieniadze .kraza równiez pogłoski ze windykator odzyskane kwoty nie przelewał na rachunki wierzycieli lub bardzo je zawyzał przez co dłuznicy tego nie spłacali .

Piszesz o cesji wierzytelności, czyli o sprzedaży praw do wierzytelności "windykatorowi" a z treści Twoich zarzutów wynika, że zleciłaś windykację (umowa zlecenia). Jak jest w rzeczywistości? Jeśli była to jednak zwykła cesja, to cesjonariusz (nabywca) - po prostu - ma obowiązek zapłacić Ci cenę. A może to była umowa powierniczego przelewu wierzytelności? Jeśli tak, to jakie zostały w niej zapisane warunki (okoliczności) rozwiązania?

Własnie nie ma tam takiego zapisu zadnego ze jest mozliwosc wypowiedzenia i faktycznie był to przelew powierniczy

Co mi grozi jezeli zlece to innej firmie a co z faktem ze wyroki i nakazy zapłaty juz sa nie moge przeciez dwa razy zadac tego samego i ponownie składac pozew do sadu jak wiec wpłynac na windykatora zeby zaczał działac ?bo pewnie za iles tam procent mu sie p[rzestało opłacac

jerry23
Mezczyzna.gif
, zmień język albo będzie ostrzeżenie lub ban. Twój post, jako niestosowny, został usunięty.

Powrót