Zerwanie umowy leasingu w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku Docent BB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Docent BB

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Czy ktoś się orientuje jakie są konsekwencję zerwania umowy leasingu samochodu w Niemczech?
10.2007 wziąłem autko (VW) w leasing na 3 lata (jako że pracowałem to jako selbständig - inżynier), niestety przez ten cały kryzys zostałem beż pracy :what: ale leasing ciągle trwa.
Jakie mogą być konsekwencje finansowe próby wcześniejszego zakończenia umowy?
Czy może ktoś miał podobną sytuację?

dobrze byloby poczytac umowe i warunki w niej zawarte, pewnie wszystko tam bedzie napisane a jesli nie to jedna wizyta u prawnika zalatwi wszystko ;)

Czytałem umowę i prawdę mówiąc nie za dużo zrozumiałem z tego bankowego języka.
Czy mogę podesłać Ci skan do wglądu?

w tym momencie (do konca miesiaca) nie bardzo mam czas zaglebiac sie w umowy ;) poczytaj punkty dotyczace warunkow a jesli nie chce ci sie to polecam wizyte u prawnika.. zrobi to za ciebie ale i za € ;)

OK, dzięki za radę :)
Sprawa jest już w toku, rozmawiałem z firmą leasingową i maja popatrzeć co można z tym zrobić.
Pozdrawiam.

Witam
Mój tata ma podobny problem ma firme jednosobowa i popadł w długi , ma dostawcze renault w leasingu nie jest w stanie go spłacać. W firmie leasingowej poinformowali go że może zwrócic to auto ale bedzie musiał dopłacic jeszcze ponad 7 tysiecy euro. Jak zwrócic auto do firmy leasingowej bez płacenia . Bardzo proszę o pomoc.

Powrót