Zerwanie umowy najmu.

• Autor wątku Autor wątku _nowy_
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

_nowy_

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Z przyczyn losowych jestem zainteresowany zakonczeniem najmu pokoju u swojego landlorda... niestety umowa zostala podpisana na 12 miesiecy i nie mozna z niej zrezygnowac inaczej niz znajdujac kogos na swoje miejsce (i to po 3 miesiacach). Jako ze nie moge jej zerwac to chcialbym sie dowiedziec czy ta umowa jest w ogole wazna, a jezeli tak to w jakiej czesci - Sprawa polega na tym, ze pokoj wynajmuje razem ze swoja dziweczyna, umowe "podpisalem" jedynie ja, landlord kazal tylko wpisac w okienko wynajmujacy nasze imiona i nazwiska (to juz sie liczy jako podpis w moim wypadku? ponizej znajduja sie jeszcze rozne warunki umowy), druga sprawa jest ze moja dziewczyna nie dostala kopi. Czy takie bledy uniewazniaja juz cala umowe czy tylko czesc dotyczaca mojej dziewczyny jest niewazna? A jezeli umowa dotyczy tylko mnie to czy zobowiazany jestem do zaplaty calej kwoty za wynajem czy jedynie polowy?

Jezeli Ty tylko podpisales umowe to Ty jestes zobowiazany placic lub znalezc kogos na swoje miejsce.

zerwanie umowy

witam ponownie,mam takie pytanko,w listopadzie wynajełem mieszkanie przez agencje mieszkaniowom kontrakt minimum 6 miesięcy ale chce zerwać wcześniej a w umowie nic nie znalazłem na temat zerwania przez zemnie tylko właściciel musi mi 2 miesiące wcześniej zgłośić,Co robić:rolleyes:

RE: zerwanie umowy

Wszystko zalezy od Wlasciciela..........jezeli sie nie dogadacie ma prawo obciazyc Ciebie kosztami wynajmu do zakonczenia umowy.

co w przypadku gdy Właściciel się nie zgodzi a wynajmujący się poprostu wyprowadzi ?

Czy prawo w jakikolwiek sposób chroni właściciela w takiej sytuacji ?

Tak oczywiscie wlasciciel ma prawo oddac sprawe do sadu.

Powrót