Zerwanie umowy o pracę - Anglia

• Autor wątku Autor wątku Frygijczyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Frygijczyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Dzień dobry.
Otóż mam taki problem, że był w Anglii, aby zdobyć pracę. Już w Polsce załatwiłem "interview" i musiałem przyjechać do firmy, w której za pośrednictwem agencji miałem dostać pracę. Koniec końców, dopisałem parę arkuszy i coś coś takiego: https://zapodaj.net/d7e87d31a203a.jpg.html.
Niestety jeszcze w Anglii zachorowałem i dodatkowo nie miałem gdzie zamieszkać (tymczasowe lokum musiałem opuścić), więc wróciłem do Polski. Co mam zrobić w takiej sytuacji i jakie czekają mnie konsekwencje?

Ostatnia edycja:
Jeżeli nie ma żadnych kruczków w tej polskiej umowie, to nic nie musisz robić i nie będziesz ponosić żadnych konsekwencji

ciśnij ich o chorobowe :) grosze ale się należy ;)

Trochę spóźnione, ale dzięki za pomoc. Dałem sobie radę :)

Info dla ludzi z podobnym problemem:

Na 'screenie' widnieje 'temporary worker' czyli 'pracownik tymczasowy'.
Wiekszosc agencji w umowie ma takie cos, ze NIE sa oni zobowiazani znalezc dla Ciebie pracy... Co za tym jednak idzie - dziala to w 2 strony - Ty jako pracownik tymczasowy tez nie musisz podjac pracy oferowanej przez agencje i w kazdej chwili mozesz podjac prace u innego pracodawcy (w innej agencji) lub poprostu zrezygnowac z uslug agencji pracy... (to takie b.streszczone info - ww dziala w 95% agencji pracy jednak ZAWSZE nalezy czytac umowe ktora sie podpisuje)

Powrót