Zerwanie umowy z operatorem Plus bez ponoszenia kosztów

• Autor wątku Autor wątku dzipsiking
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No, nie.

Ale telefon promocyjny za 1 zł pewnie chciałbyś zatrzymać, czy też chciałeś oddać?

Zerwać możesz tylko kare dostaniesz przeczytaj na końcu :-)

Polkomtel Sp. z o.o. informuje, iż zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 531/2012 z dnia 13 czerwca 2012 r. w sprawie roamingu w publicznych sieciach łączności ruchomej wewnątrz Unii z dniem 1 lipca 2015 r. nastąpi zmiana cen usług świadczonych Państwu przez Polkomtel Sp. z o.o. w roamingu na terenie Unii Europejskiej zgodnie z poniższym opisem:

opłata detaliczna za głosowe połączenia wychodzące zakończone na terytorium Unii Europejskiej, Norwegii, Islandii lub Liechtensteinu będzie wynosić 0,95 zł/min. z VAT (0,77 zł/min. bez VAT),
opłata detaliczna za wysłaną wiadomość SMS będzie wynosić 0,30 zł/szt. z VAT (0,24 zł/szt. bez VAT),
opłata detaliczna za wysłaną lub odebraną wiadomość MMS (niezależnie od rozmiaru) będzie wynosić 1,00 zł/szt. z VAT (0,81 zł/szt. bez VAT),
opłata detaliczna za transmisję danych wysłanych lub odebranych będzie wynosić 1,00 zł/MB z VAT (0,81 zł/MB bez VAT).

W zakresie opłaty detalicznej za głosowe połączenie przychodzące, opłata ta wynosić będzie nadal 0,25 zł/min. z VAT (0,20 zł/min. bez VAT).
Powyższe zmiany cen dotyczą wszystkich Cenników usług telekomunikacyjnych, o ile Cenniki nie przewidują niższych cen.
W przypadku braku akceptacji powyższych zmian, przysługuje Państwu prawo wypowiedzenia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych. Oświadczenie o wypowiedzeniu powinno zostać złożone do dnia 1 lipca 2015 r. W przypadku skorzystania z tego prawa przed upływem czasu oznaczonego, na jaki umowa została zawarta, z uwagi na to, że zmiana wynika bezpośrednio ze zmiany przepisów prawa i powoduje obniżenie cen usług telekomunikacyjnych, w razie wypowiedzenia umowy Polkomtel Sp. z o.o. będzie uprawniony do dochodzenia od Państwa kar umownych w wysokości i na zasadach wskazanych w umowie.

Ostatnia edycja:
@rewt - jak na króla cyganów przystało chciałbym zerwać umowę z Plusem, za3mać telefon w promocji za 1 zeta (razem z ładowarką i opakowaniem!) i jeszcze jak kierownik salonu ma córkę to ją dziabnąć :)

A tak poważnie po prostu ktoś podał mi taką informację, zazwyczaj to takich rewelacji jestem nastawiony sceptycznie.
Chciałbym przejść do Play ponieważ Plus obiecywał zasięg w metrze, a tam czarna dziura. A jak byłem w Play'u to bez problemu w metrze rozmowy, smsy i internet chodził jak szalony.

Trudno czekam do 2017, aż się umowa skończy albo może się zlitują o zrobią to co Play 5 lat temu...

@Morgan41 - dzięki za wytłumaczenie, tak się zajarałem, że nie doczytałem całości :)

Powrót