Zerwanie umowy zlecenia

• Autor wątku Autor wątku Lunia1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lunia1234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dzień dobry, tydzień temu podpisałam umowę zlecenie, obowiązuje do dnia 08.06.21r. W umowie nie mam nic o terminie wypowiedzenia ani o karach w związku z zerwaniem umowy. Jest tylko zapis o moich obowiązkach i o tym, że w sprawach nieuregulowanych zastosowanie mają przepisy kodeksu cywilnego. Dziś prawdopodobnie dostanę ofertę innej, bardziej odpowiadającej mi pracy. Czy jeżeli w wypowiedzeniu jako powód wypowiedzenia wpisze 'zmiana sytuacji życiowej', to będzie to dobre? To moja pierwsza płatna praca i nie wiem jak to rozwiązać, a zależy mi na etacie w moim zawodzie :) nie chce wpisywać 'dostanie lepszej oferty pracy', bo nikt nie musi wiedzieć, że szukam innego zajęcia. Z resztą mój zleceniodawca też aktywnie poszukuje osoby na moje stanowisko, stąd to pytanie:)

Lunia1234 napisał:
nie wiem jak to rozwiązać
Porozmawiać ze zleceniodawcą, rozwiązać umowę za porozumieniem stron określając na jakich zasadach.
Lunia1234 napisał:
nie chce wpisywać 'dostanie lepszej oferty pracy', bo nikt nie musi wiedzieć, że szukam innego zajęcia
O tym należało pomyśleć przed zawieraniem umowy. Dodać zapisy które dają możliwość wypowiedzenia umowy z krótkim terminem.

Powrót