Zestawienie ile wziął komornik

• Autor wątku Autor wątku Mućka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mućka

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam.

Mój mąż płaci alimenty, to znaczy są one pobierane przez komornika z jego wynagrodzenia i przekazywane do funduszu alimentacyjnego. Obecnie kończy spłacać zadłużenie tych alimentów a mi się nie zgadzają kwoty jakie zostały potrącone z wypłaty i te, które twierdzi komornik, że jeszcze zostało.
Czy mogę żądać od komornika zestawienia w którym dokładnie będzie wypisane ile zostało przelane od pracodawcy, ile wynoszą odsetki i postępowanie komornicze i ile rzeczywiście trafia do funduszu?
Mam paski z wypłaty od męża, ale one w ogóle się nie zgadzają, nawet kwota, która zostaje do wypłaty, więc nie bardzo chcę się na tym opierać.

Proszę tylko o odpowiedź, czy mogę żądać takiego wykazu i ile ewentualnie komornik ma czasu na jego przygotowanie?

Pozdrawiam Ola

Bedek napisał:
Ekspert Bedek ( i nie tylko) pisał o tym wielokrotnie na forum.
Podstawą jest poniższy przepis :
Przepis prawny:
Art. 763. Komornik zawiadamia stronę o każdej dokonanej czynności, o której terminie nie była zawiadomiona i przy której nie była obecna, i na jej żądanie udziela wyjaśnień o stanie sprawy.

Proszę zawnioskować do komornika o wydruk stanu sprawy.

http://forumprawne.org/komornik-pos...osek-o-rozliczenie-komornika.html#post2104186

Powrót