Zeznania świadka, pobyt za granica

• Autor wątku Autor wątku janosik36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janosik36

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
obecnie przebywam za granica,
zostalem oszukany na allegro.pl, wyslalem zawiadomienie o popelnienu przestepstwa do komendy policji w moim miescie,
w uzasadnieniu staralem sie opisac kazdy kontakt ze sprzedawca krok po kroku z datami i zalaczonymi wydrukami korespondencji jak i rowniez wszystkie inne kopie takie jak wydruk aukcji, negatywnych komentarzy sprzedawcy, potwierdzenie zakupy, przeslania srodkow na serwis payu, potwierdzenie otrzymania srodkow przez sprzedawce, ksero kopie mojego dowodu osobistego,
poinformowalem rowniez ze obecnie przebywam za granica i podalem adres, nr telefony, email. wszystko ladnie podpisalem i wyslalem.
i mam takie pytanie czy mimo wyczerpujacych informacji jakie podalem bede wzywany do zlozenia zeznan w charakterze swiadka? czy policja bez tego wysle mi list o wszczeciu postepowania, ktory jest mi potrzebny do ubiegania sie o zwrot kosztow z serwisu allegro.pl? czy takie zeznania w razie potrzeby moge zlozyc w ambasadzie lub przez skype ?
z gory dziekuje za odpowiedz

janosik36 napisał:
czy mimo wyczerpujacych informacji jakie podalem bede wzywany do zlozenia zeznan w charakterze swiadka?
Tak.

janosik36 napisał:
czy takie zeznania w razie potrzeby moge zlozyc w ambasadzie
Jest możliwość przesłuchania świadka przebywającego za granicą w ambasadzie albo konsulacie.

Ostatnia edycja:
Powrót