ZGUBIŁAM !!!home office

• Autor wątku Autor wątku daria037
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daria037

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
prosze o porade ..zgubilam home office jest to moj jedyny drugi dowod poniewaz paszport nadal jest w Polsce w biurze paszportowym...zalatwiam mieszkanko z panstwa...czy moze byc problem ?trzeba dwa dowody..:( a moze daja mi kopie jak ich poprosze...do pracy niezdazylam jeszcze doniesc wiec odnich napewno niedostane kopi ....co mi mozecie poradzic.Wiem pisze haotycznie al tak sie tez czuje...prosze mi pomoc :)

Wątek powinien być chyba w dziale UE , Wlk. Brytania ?

Bedek..dziekuj za podpowiedz.Dostalam juz wskazowki co powinnam zrobic,wiec wątek juz nieaktualny...pozdrawiam :)

ale moze przyda sie komus innemu. Mozesz poprosic o kopie w HO musisz tylko wyslac nowy WRS jako odnowienie i zaznaczyc tam, ze pierwszy zagina. Certyfikat WRS nie moze sluzyc jako dowod tożsamości.

co znaczy wysłać nowy WRS , co to jest WRS, czy trzeba znowu płacić ?

WRS - Worker Registration Scheme jest to rejstracja w HO dla osob, ktore chca legalnie pracowac w UK ( dotyczy krajow A8 w tym rowniez i Polski) Placi sie tylko za pierwszym razem.

Mialam ten sam problem.
Zadzwonilam do home office-tam poradzono mi zadzwonic na numer 01142074074. Jak juz zadzwonilam proszono o przyslanie faxem listu z opisaniem sytuacji (zgubilam Registration card) zawierajacego imie i nazwisko oraz date urodzenia (podalam tez obecny adres).
Zrobilam to 7 maja a juz 9 dostalam odpowiedz listownie. Nie przysla Ci KARTY a jedynie list potwierdzajacy rejesracje i zawierajacy Twoj "unique reference number".
Sama bylam zaskoczona, ze tak szybko poszlo- wszak to Home Office:)

Powodzenia

witam postapilam tak samo wyslalam list faxem na numer 01142075871 i czekam na odpowiedz od nich .jestem tylko ciekawa czy ten dokument ktory oni przysla jest uwazany za wystarczajacy:-?

Witam
Mam taki sam problem zagubilem moj home office.Dzwonilem do nich no i jak wyzej napisali koledzy powiedzieli mi to samo ze mam przyslac list no i list wyslalem,i czekam juz miesiac i nic.A moj pracodawca caly czas chce odemnie ten home office.Czy mogl by mi ktos napisac wzor listu jaki mam do nich wysalc moze moj byl niedobry:rolleyes:Z gory bardzo dziekuje za pomoc:)

z home office to moze troche zajac..a nie daloby sie usmiechnac do ktoregos z bylych pracodawcow i ewentualnie poprosic o kopie ich listu z wrs albo chociaz numer rejestracyjny? to z pewnoscia przyspieszyloby cala procedure w home office

Witajcie :)
Mam pytanie czy jak sie zadzwoni do home office czy jest tłumacz Polski?
Bo nie jestem pewna czy bym sie dogadała z angolem:/

Powrót