Zgubiony paragon w sklepie castorama

• Autor wątku Autor wątku Goro119922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Goro119922

Użytkownik
Odpowiedzi
151
Witam zgubiłem paragon na piłę spalinową i teraz chce zdać ją na gwarancje z powodu iż coś się z nią stało płaciłem za nią kartą płatniczą.

Do realizacji uprawnień z tytułu gwarancji niezbędne jest to, czego wymaga gwarant. Duplikatu paragonów nie wydaje się.

Reklamuj z tytułu rękojmi u sprzedawcy.

Już wiem jak jest jak płaciłem kartą to wtedy potwierdzenie musze mieć i to wystarcza :)

Goro119922 napisał:
Już wiem jak jest jak płaciłem kartą to wtedy potwierdzenie musze mieć i to wystarcza :)

A co na tym potwierdzeniu będzie? :o

Numer referencyjny czy nazwa towaru?

No właśnie...

Zresztą przeczytaj warunki gwarancji. Tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

Numer referencyjny nr karty i oni w bazie też mieli ten Numer referencyjny i jeszcze skanował towar czy się zgadza i zrobił wydrukował z systemu nowy paragon a po drugie nawet jest to w prawie konsumenta że nie tylko paragon jest gwaracja czy też może faktura można śmiało odzyskać to gdy sie ma potwierdzenie transakcji z konta bankowego coś jeszcze chcesz wiedzieć?

Goro119922 napisał:
potwierdzenie transakcji z konta bankowego coś jeszcze chcesz wiedzieć?

Wiem jak wyglada sposob reklamacji.

Nie jesteś w stanie niczym mnie zaskoczyć. Co innego sprzedawca a co innego zewnetrzny serwis gwarancyjny.

Nie kazdy sklep ma mozliwosc wydrukowania "kopii" paragonu.

I tyle.

Nom może i tak jest lecz napisałem to jak wygląda z tego powodu ze może kiedyś komuś się to może przydać

Napisales ot tak chaotycznie ze nikomu sie nie przyda, tym bardziej ze mylisz pojecie rekojmi z gwarancja... wiec wprowadzasz w blad.

Powrót