ZK Barczewo

• Autor wątku Autor wątku marcysiab
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg napisał:
Ciekawe czy ktoś najbardziej zainteresowanego zapytał. Twój syn ma mniej niż 18 lat?
Aby zakończyć ten temat: osoba, która była na liście odwiedzających syna - "siedziała", powiedziałem o tym Dyrektorowi i on mnie zrozumiał.
Zamiast drążyć ten temat podpowiedział byś "Antheaa", do kogo ma się odwołać
gdyby nawet wizyta u Dyrektora nie pomogła.
Tobie "Antheaa" życzę szczęścia na rozmowie z przygotowanymi "argumentami".

Z chęcią poznałabym możliwość do kogo mam się odwołaą gdyby nie wyszła rozmowa z dyrektorem. 'fireman1014' na razie nie dziękuję aby nie zapeszyć, poczekam do rozmowy z wychowawcą :) ale na pewno dam znać jak poszło. pozdrawiam serdecznie!

Antheaa napisał:
Z chęcią poznałabym możliwość do kogo mam się odwołaą gdyby nie wyszła rozmowa z dyrektorem.

No właśnie. Forg zarzucił mi, że nie mam racji, a proszony o pomoc, "nabrał wody w usta", a przecież jako funkcjonariusz SW "siedzi w tym po uszy".

No trudno mam nadzieję,że ta informacja nie będzie mi potrzebna i załatwie wszystko po mojej myśli :)

fireman1014 napisał:
No właśnie. Forg zarzucił mi, że nie mam racji,

Może sprawdź co zarzucił ci "forg". Forg zadał pytanie na które nie dostał odpowiedzi. Ty postawiłeś tezę: "nie ma odwołania", ja zapytałem o uzasadnienie i ... ktoś nabrał wody w usta. Zostaw tego kota w spokoju i odwracaj go ogonem.

Panie zlituj się, Antheaa czeka na pomoc, a Ty tu o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad.. itd.
Nie miałem racji z tym dyrektorem O.K. (nie jestem prawnikiem) - to powiedz po męsku, że pie. ...e głupoty i daj dziewczynie właściwą odpowiedź, bo na nią czeka.
Obiecuję, że cokolwiek odpowiesz, ja już się w tym temacie nie odezwę.

fireman1014 - muszę Ci się pochwalić, że wyjazd do ZK zakończony sukcesem :) na miejscu dowiedziałam się, że dyrektor wpisał mnie na listę i od razu z uśmiechem od ucha do ucha popędziłam na widzenie :) dzięki Ci bardzo za porady odnośnie przygotowania "argumentów" itd ale na szczęście nie były potrzebne. pozdrawiam !:brawo:

Witam dzis odwiedziła mnie Pani kurator, celem przeprowadzenia wywiadu o ktory wystapil zaklad karny w Barczewie, pytanie moje brzmi czy ktos tak mial?? W jakim celu ten wywiad byl przeprowadzany?? Moj M o tym nie wiedzial, a Pani kurator stwierdzila ze zk ma do tego prawo i ogolnie ta sie robi. skladalismy wniosek o dozor elektroniczny i myslalam ze tym spowodowana jest owa wizyta lecz Pani kurator twierdzila ze niema to nic wspolnego.

U mnie podobna wizyta kuratora, była przed udzieleniem synowi pierwszej przepustki. Ale Wy pierwsze przepustki macie chyba za sobą?

nie my nie mielismy zadnej przepustki, i raczej jej nie dostaniemy bo on ma tylko 11 mscy wyroku..

Witam ponownie. Czy możecie mi pomóc odnośnie widzeń? Chodzi o to, że w miesiącu przysługuje łącznie 2 godz widzenia i jeśli w miesiącu jest pięć niedziel lub śród to te widzenia są "dodatkowe" czy nie ma to znaczenia bo i tak jest określona ilość godzin na miesiąc? Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to napisałam. pozdrawiam

Niestety nie ma to znaczenia, bo Kodeks Karny Wykonawczy Art. 90. twierdzi: W zakładzie karnym typu zamkniętego:
6) skazani mogą korzystać z dwóch widzeń w miesiącu, a za zgodą dyrektora zakładu karnego wykorzystać je jednorazowo.
I tego nie przeskoczysz choćby miesiąc składał się z samych śród i niedziel :mad:
Ale jak wszędzie są wyjątki.... Jeżeli Twój "kandydat na męża" zasłuży na nagrodę i dostanie ją w formie dodatkowego widzenia to trzecia środa albo niedziela jest Wasza. Można też połączyć dwie ustawowe godziny z nagrodowym widzeniem i macie trzy godziny dla siebie. Połączenie trzech godzin może nastąpić tylko za zgodą funkcjonariuszy z sali widzeń. Ponieważ w Barczewie są bardzo porządni funkcjonariusze nasza prośba zawsze była realizowana.
Gdyby "Twój" siedział w Radomiu, to zapomnij nawet o połączeniu tych dwóch ustawowych.
KKW znajdziesz w internecie - polecam lekturę.

fireman1014 bardzo dziekuje za wszystkie info, udalo sie dzis gadalismy na skaypie..:D

A można było już od roku:brawo:. W końcu po to jest to forum.

Powrót