Zk Czerwony Bór

• Autor wątku Autor wątku ona86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nieodpłatną pracę osadzonych określa KKW, wszelkie nieuregulowane w nim czynniki prawne dopiero określa KP. Pracownik OIP który Cię poinformował, zapewne nie zna uregulowań prawnych w więziennictwie.

A tak w ogóle to czyż nie lepiej by było gdyby osadzeni mieli sprzątaczki które by im posprzątały w celach, na korytarzu i w łazience??? Przecież ONI odbywają karę pozbawienia wolności a nie sprzątania po sobie tego co nabrudzą!!!
Ileż by osób mogło znaleźć pracę przy myciu dup osadzonych po skorzystaniu z toalety! Poziom bezrobocia spadłby i ludzi mieliby pracę!

mój prosił o pracę w jednym z zk nie udało mu się więc ja poszłam na rozmowę z wychowawcą i prosiłam go zeby poszedł do pracy bo jak by nawet zarobił te 200 zł to dla mnie też by było lepiej niestety mnie również odmówił pytam się dlaczego zaczął zmieniać temat mówić mi o rzeczach które nie interesowały mnie

prosze o kontakt kogos kto jezdzi na widzenia na zamek.

mam pytanko do was. w jaki sposob mam satarac sie o wiedzenie w zakladzie w CZB.? chce odwiedzic znajomego z ktorym urwal mi sie kontakt a bardzo zalezy mi aby z nim sie zobaczyc. z gory dziekuje za pomoc

pieczareczka napisał:
chce odwiedzic znajomego z ktorym urwal mi sie kontakt a bardzo zalezy mi aby z nim sie zobaczyc.

NO o jak Ci się urwał, to się z nim nie zobaczysz. To on musi chcieć, byś go odwiedziła i to on musi uzyskać zgodę dyrektora jednostki byś go mogła odwiedzić.

jestem pewna ze on tez by chcial tego. jak moge sie z nim skontaktowac?

pieczareczka napisał:
jak moge sie z nim skontaktowac?

Listownie. Ale nie mailem tylko tradycyjnie - kartka, długopis, mniej lub więcej znaków na kartce, koperta, znaczek, adres, skrzynka pocztowa.

wiem jak sie wysyla listy ale dziekuje za wskazowki. dziekuje za pomoc :)

Witam. mam takie pytanko. Moj narzeczony zostal skazany na 7 dni aresztu za obraze sądu. Czy mogą mu owiesić rok bo ma w zawieszeniu?:rolleyes:

Witajcie;)
Ja jeżdze samochodem z Białegostoku do Czerwonego Boru. Moj M ma widzenia w środy i piątki. Więc jeżeli ktoś jest chętny się zabrać ze mną to bardzo chętnie, zawsze koszta są niższe. Jeżdzę raz-dwa razy w miesiącu na widzenia.

Witam! Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wyglądają kontrole osobiste i na jakiej podstawie podejmowana jest decyzja o takiej kontroli i oczywiście czy są często przeprowadzane?

Dzięki wielkie za info. To czego się dowiedziałam jest naprawdę STRASZNE!!!! Mam nadzieję, że mnie to nigdy nie spodka!!

Do Czerwonego Boru to te kontrole nie są takie starszne, a poza tym podejście funkcjonariuszy też jest ok.
Zresztą zaraz ktos napisze, że kwestia induwidualna.
Co do zakładu jak w temacie, tp naprawdę wielki plus,że jest wszystko nowe.Ale to i tak małe pocieszenie.

Jeśli chodzi o funkcjonariuszy to muszę przyznać, że na prawdę są w porządku, przynajmniej ci na biurze przepustek i sali widzeń, a mam do porównania Białołękę, tam za fajnie i sympatycznie nie jest!

Witam. Mam pytanie. Czy są widzenia w Czernym Borze w niedzielę i jeśli tak to w jakich godzinach? I czy pomimo, że niedługo kończe 18 lat, to czy mogę wejść bez rodzica? Tylko ze znajomymi?

Ostatnia edycja:
W niedziele nie ma widzen w Cz.B. Z tego co sie orientuje to musisz miec pisemna zgode rodzica, badz opiekuna, aby wejsc na widzenie nie ukonczywszy jeszcze 18 roku zycia ;)

Witam wszystkich, czytam uważnie wątek... męża wczoraj przewieźli z Rakowieckiej do CzB. Siedzi ponad rok, i teraz szok.... jak tam do tego wygwizdówka dojechać? Z wawy ponad 130 km... Nie chcę ponawiać wątku bo już było pisane coś tam, jednak mi chodzi o konkretne info... skąd z wawy, czym ile czasu ile to kosztuje i co potem z tego zambrowa? pewnie już sporo osób jeździło i może ktoś mógłby bardziej tak szczegółowo... Trochę ciężka sytuacja, z dwójką małych dzieci już napewno go nie odwiedze, ale moze ja sama się spróbuje wybrać....

Może ktoś się jutro wybiera z Warszawy do CzB? Bądź w środę... oczywiście złożyłabym się na paliwo.

chce ktos jutro jechac z bialegostoku na widzenie ?

Powrót