ZK Dębica

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adamek 1407

adamek 1407

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Czy zna ktoś ten zakład karny? Jakie tam są warunki widzeń ,i jak jest z wokandami ? Proszę o jakiekolwiek informacje dotyczące tego zakładu

Liczyłam na to że się odezwiesz,pisałaś na temat Pińczowa o swoich znajomych podlegamy pod ten sam region więc szczerze powiedziawszy pisząc ten post pomyślałam że ty będziesz coś wiedzieć. Z tym że ja słyszałam że Sąd rzeszowski jest w miarę łagodny.Nie wiem jak jest na prawdę .A co do reszty wiesz coś więcej ?

to czy sąd jest łagodny zależy od wszystkich czynników, jakie ktoś ma sprawowanie, czy grypsuje, ile ma do końca kary. Chociaż jedna z osób mi znajomych nie grypsowała a pracowała jako elektryk i miała pozytywne sprawowanie a z dęcicy została wypuszczona na warunkowy dopiero 2 miesiące przed dzwonkiem.
Potem napisze coś więcej, musze podpytać się dokładnie co i jak :)

Witam czy zna ktos dokladne akutualne informacje na temat tego zakladu?

Natalia984 właśnie wróciłam sporo się dowiedziałam pytaj na pw to ci powiem

Witam!
chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o tym zakładzie, chodzi mi przede wszytskim o to jak wyglądają widzenia (to w które dni są to juz wiem) m.in.: czy się długa czeka na widzenie, o której trzeba byc zeby sie dostac na widzenie, czy są jakies zgłoszenia, karteczka do wypełnienia czy cos w tym rodzaju oraz na jakiej zasadzie odbywają się zakupy w kantynie?
Z góry bardzo dziekuję za jakiekolwiek odpowiedzi.

Na widzenie się czeka ok. godziny czasami krócej czasami dłużej,widzenia są od 08.30 do 14.30 nie trzeba być wcześnie tłumów nie ma w ciągu dnia przyjerzdza ok.8-10 osób więc czy będziesz o 8.00 czy o 10.00 spokojnie wejdziesz,i nie wypełnia sie nic ,mówisz kto do kogo ,dajesz dowód osobisty i tyle. Jeśli chodzi o zakupy??? do 5 kg, ale kantyna jest słabo zaopatrzona.A i ubierz się ciepło bo tam jest zimno nawet na sali widzeń.na wiecej pytań odp.na pw.

Powodzenia

Czy moze mi ktos wiecej powiedziec na temat ZK w Debicy ?
Jak sies tam sprawa z widzeniami bezdozorowymi ?

Witam,
Poszukuję informacji na temat ZK w Chmielowie i Dębicy. Mój mąż znajduje się obecnie w Dębicy. Warunki tam są trudne, dlatego zastanawiamy się nad wnioskiem o przeniesienie do Chmielowa, głównie dlatego, że jest to bliżej domu. Najpierw jednak chcielibysmy się dowiedzić, od osób które byly lub maja kogoś bliskiego w tych zakładach, w którym jest łatwiej i spokojniej doczekać wokandy. Z góry dziękuję za pomoc.

Witam wszystkich.
Ja tez bardzo chcialabym sie czegos dowiedziec na temat zk w Dębicy.
najbardziej o tych wokandach i czy moga odwiesic inne wyroki w zawieszeniu jak staniesz na wokande??? bo slyszalam ze w radomiu wlasnie tak robia:(

Proszę napiszcie mi cos na temat ZK Dębica!!!Mój brat się wczoraj tam znalazł:(:(

Zk w Debicy ciezko dostac wogóle przepustek masakra tam ludzie z duzymi wyrokami moga liczyc na przepustke ci z małymi nawet nie ma mowy ......:mad:

nieprawda zależy od zachowania więźnia czy się stara jaka była opinia o nim czy ma wnioski nagrodowe.
przepustka to nie coś co się należy tylko Nagroda!

Mam pytanie czy w zakladzie karnym jest dostepny alkohol dla wiezniow?? Prosze o szybka odpowiedz

A dlaczego żart?
Większym żartem są pytania: "dlaczego nie dostał zezwolenia na opuszczenie zk, przecież nabył uprawnień i mu się należy?"
Kto wie, czy za kilka lat jakiś stroskany o los skazanych rzecznik praw nie uzna zakazu spożywania alkoholu na terenie zk/aś przez wieźniów jako niezgodny ze wszystkim.

a jak ktos ma w paierach ze nadużywa alkoholu to tez moze pic czy jest objety jakims odwykiem (i czy musi podpisac dokument ze chce sie leczyc)??

Powrót