ZK Dębica

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak mi wystąpił zakład. a nie ma czasem na imię Mariusz? :)

aha.. no my własnie czekamy na termin wokandy, jestem ciekawa ile to potrwa bo juz był wywiad z kuratorem jest wystawiona i wysłana opinia dyrektora i wychowawcy .. ta nie pewnośc jest najgorsza:( . Nie nie ma na imie Mariusz... ale napewno kojarzysz mojego, on ma taki charakter i sposób bycia że podejrzewam iż cały zakład go kojarzy .. oczywiscie z dobrej strony ;). Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.

Witam, a ja mam pytanie do porlbra odnośnie przepustek :)
Moj K od kwietnia jest tu w Debicy, wsumie ja z Debicy pochodze ale , nie do końca orientuje sie jak jest tu w ZK.Mozesz mi powiedzieć jak z przepustkami jest ? czy np,jeśli pracuje ,ma nagrodówki,dobre zachowanie, jest szansa aby mógl miec przepustki ??
Czy to zalezy też od tego kto z jakim wyrokiem ?:( staram sie wszystko załapać ,ale cięzko.... :wow:

przepustka to jest nagroda... wiec jesli twój sie dobrze sprawuje nie ma zadnych kwitow ma same nagrody , pracuje.. to jak najbardziej ma szanse na przepustki.. tylko niewiem jak jest z pierwsza... to juz musi odpowiedziec polbra:) Pozdrawiam

Witam mój facet tez tam jest wybieram sie do niego i jak by mi mogl ktos o tym miejscu cos napisac i jak tam sie dostac najlepiej jakies autobusy czy cos to bede wdzieczna.

zależy z kad jestes?? ja z krakowa i najlepiej jest pociagiem. no chyba ze ma sie auto. widzenia sa w soboty ,niedziele, poniedziałki i wtorki od 8-14. przy bramie dzwonisz mowisz do kogo dajesz dowod i czekasz az cie wpuszcza.

Dzieki Ci bardzo wlasnie o to mi chodzilo chce sie tam dostac z krakowa a potem jak juz dojade to czym pod zk?

mój mąż kazał wam przekazać w celu przestrogi że "zk dębica" jest swoistym obozem Auschwit, jedzenie jest paskudne i nic nie można, nie można nawet rozmawiać ze współwięźniami jest to nielegalne! bo kara ma być karą można się mijać ale nie można rozmawiać, a tak serio cały czas prowokują robią z ludzi wariatów, ciężko jest tam wytrzymać psychicznie, mój mąż siedział 8 lat na zk zamkniętym i nie dało mu to rady jak 3 mc tam.

GIT123 napisał:
mój mąż kazał wam przekazać w celu przestrogi że "zk dębica" jest swoistym obozem Auschwit,

Nie używaj określeń, których nie rozumiesz. I nie potrafisz nawet poprawnie napisać.

Takie halo o "Z" na końcu policjancie ortograficzny, to nie to forum jak chcesz zabłysnąć. Tu ludzie pytają jak jest to się im odpowiada i opisuje jak to wygląda od wewnątrz i jakie są warunki a AuschwitZ jest metaforą, nie mówię o ludobójstwie w zk dębica tylko o psychicznym wykańczaniu i jeżeli mój mąż ma takie odczucia to ty nie będziesz z nimi dyskutował bo w d.... byłeś i sam wiesz co widziałeś, nie tylko ty uczyłeś się historii bo ja też lubie zagłębiać się w temacie holocaustu.Pozdrawiam

GIT123 napisał:
jeżeli mój mąż ma takie odczucia to ty nie będziesz z nimi dyskutował

Oczywiście, że będę z nimi dyskutował. Bo jeśli ten twój mąż byłby przez choćby 5 minut w obozie w Oświęcimiu to błagałby o możliwość powrotu do miejsca, w którym jest teraz.
Swoja drogą porównać funkcjonariuszy SW do hitlerowskich oprawców może tylko ktoś totalnie bez mózgu. A może jest taki odważny i zrobi takie porównanie na przykład w oficjalnej skardze? No, zrobi to?

No to mąż wprowadził Cię w błąd.
Niedawno opuściłem zk w Dębicy i złego słowa nie moge powiedzieć.
Praca jest, trzeba tylko chcieć. Praca na terenie zakładu i poza terenem również. Przepustki, spacery wolnościowe, wpz, trzeba tylko chcieć to wszystko jest...

witam jestem pierwszy raz na tym forum mam pytanie czy w tym zk jest limit znaczków na miesiąc dla osadzonego ?

jestemja90 napisał:
witam jestem pierwszy raz na tym forum mam pytanie czy w tym zk jest limit znaczków na miesiąc dla osadzonego ?

Pytasz ile może kupić czy ile może wyżebrać?

Zależy na jakie listy i zależy czy ma do dyspozycji pieniądze.

jeśli ma pieniądze to żadnego a jeśli ich nie ma to 2 znaczki na miesiąc przysługują na korespondencję prywatną

Powrót