zk Gdańsk Przeróbka

• Autor wątku Autor wątku m29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W Gdańsku- Przeróbka więzeinie jest na ul. Sienniecka tak ?? Bo moj niewdawno co tam poszedł siedziec bo go przeniesli z Białołęki i nie wiem dlaczego ;/ Kto mi powie jak tam jest ??

ZK jest na ul.Siennickiej 23.Na Przeróbkę można dojechać z Gdańska Głównego tramwajem 8 lub 13 a stamtąd jakieś 5 min na piechotę.Lepiej w miarę możliwości wybrać się na widzenie w pon. ,wt. lub śr. ponieważ w niedzielę jest dużo odwiedzających.Mimo, że dojście na salę widzeń nie zajmuje mi więcej niż 30 min.,to na sali jest hałas i są kolejki do kantyny.A w tygodniu można spokojnie porozmawiać i nie traci się wiele czasu na robieniu zakupów.Czasem strażnicy przymykają oko i zakupy można zrobić za więcej niż 100 zł.Mój narzeczony mówi że warunki także nie są najgorsze i da się tam wytrzymać.
;)

Aha dzieki :) A ty skąd jestes? Bo ja to z Płońska i mam do Gdańska troche daleko i własnie boje sie że nie trafie tam ;/ A wogóle co jest w tym kantynie co mozna kupic i mniej więcej za ile ??

w kantynie zawsze mozna kupic podstawowe srodki higieniczne, jedzenie(w stylu konserwy), kawe, herbate, karty tel, papierosy, koperty, znaczki, czasem owoce(zalezy od ZK), zeszyty, dlugopisy, slodycze. co do cen to zwykle jest "troszeczke" drozej niz w sklepie(oprocz papierosow, kart i znaczkow)

Ja jestem z Gdyni.Za pierwszym razem po prostu spytałam kogoś jak dojść od tramwaju.Droga jest naprawdę prosta,w razie niepewności najlepiej zapytać.Kantyna jest dobrze wyposażona,nie prowadzą prasy więc gazety czy krzyżówki lepiej wziąć ze sobą.A ceny nie są mocno wygórowane,jest z pewnością taniej niż np. w Wejherowie.Myślę,że bez problemu kupisz potrzebne rzeczy.

Aha no to spoko dzieki wam chciaz juz mniej więcej wiem co i jak :) A podobno jest lepiej z tamtąd wyjsc czyli szybciej i mozna starac sie o przepustki .

Jesli ktos wie więcej o ZK Przeróbka to prosze pisac ja chetnie sie wszystkiego dowiem :)

kasSsiulkQ a co chcesz więcej wiedzieć? w tym wątku na temat sporo napisano, jest kilka dziewczyn które mają tam swoich mężów, chłopaków..po lekturze wątku o szczegóły pytaj właściwe osoby...:)

Mój narzeczony jest tam od czwartku.....mieszkam 480 km od tego miejsca i mam pytanko do któregoś z członków fora. telefony można wykonywać codziennie prawda?? a w jakich godzinach może dzwonić osadzony?? bo w niektórych zk od 8-18 można dzwonić a w Gdańsku?? bo codziennie dzwonił a dziś nie i bardzo się martwię bo telefon od niego to bardzo dużo znaczy tym bardziej ze nie mogę być na widzeniu z nim co tydzień. a i mam jeszcze jedno pytanko czy jeżeli napisał podanie o wiedzenie z trzema osobami to dowolne trzy osoby które znajdują się na liście odwiedzających będą mogły wejść??

z przeróbko dzwonią od 7 do 20 codziennie, ale w weekendy jest ciezko sie dostac do budki bo jest jedna budka na caly oddzial, wiec nie martw sie ze nie zadzwonil bo czasami poprostu nie ma jak..
widzenie normalnie jest dla dwuch osob doroslych plus dzieci jesli macie, a zeby weszly np 3 dorosle osoby musi pisac prosbe, zazwyczaj sie na to godza, ale powienien podac w tej posbie kto ma na te trzyosobowe widzenie wejsc,
jesli nie mozesz jezdzic co tydzien mozecie sprobowac polaczyc widzenia, tzn zamaist 3 godzin mieisecznie, ktore kazdy rozklada po godzinie w ciagu tygodnia, napiszcie wniosek o polaczenie, i np zrob jedne widzenie dwugodzinne,
zakupy mozesz tam zrobic dla niego ktore moze zabrac ze soba do 100 zl i lepiej nie przekraczac, momo ze czasem przymykaja oko, a do stolika zebyscie pojedli mozesz kupic bez ograniczen,
karty telefoniczne najlepiej telegrosika, maja taki kod jak doladowania do orange czy heyah, a mozesz mu podyktowac przez telefon, i telegrosik chyba najtaniej wychodzi :) bo sprawdzalismy juz chyba wszystko :)
ja zalozylam specjalnie telefon domowy zeby te polaczenia wychodzily jeszcze taniej niz na komorke
TRZYMAJ SIE, NIE JESTES SAMA POZDRAWIAM,

Witam.
Czy wytłumaczy mi ktos jak mam z Gdanska dojechac do ZK? tylko nie iwem dokładnie w które miejsce ja dojade w Gdansku.

Bo na początku sierpnia jade do mojego na widzzenie . Moze ktos z was tez bedzie sie wybierał ???

ja mieszkam w gdansku
nie napisalas czym bedziesz jechac samochodem czy komunikacja miejska?
jesli komunikacja, to pojdz tylko na tramwaj , przystanek bedzie sie nazywal dworzec glowny( w gdansku glownym zaraz obok dworca pkp)- kierunek Stogi, tramwaje nr 8, 13 i 63 jada na przeróbkę, i wysiadasz na ósmym przystanku, (kup sobie bilet za 3 zł w kiosku)
tramwajem jedzie sie tam ok 10 min od dworca
jadac tramwajem po 7 przystanku bedziesz jechac mostem nad woda, to poznasz ze jedziesz dobrze i bedzie wtedy przystanek, na nim wysiadziesz, tam juz zapytasz ale bedziesz na miejscu, a pieszo dalej 5 min drogi, powodzenia :)

Witam,
chciałabym uzyskać informacje czy jeśli dostanie się wokandę np. w poniedziałe to do domu wyjdzie tego dnia czy może kilka dni po otrzymaniu wokandy?

może wyjść w tym samym dniu (lub następnych) wszystko zależy od dokumentów z sądu penitencjarnego - kiedy nadejdą oryginały (postanowienia o pwz, z jednoczesnym nakazem zwolnienia):)

Dzięki za rozjaśnienie częściowe ale poproszę o ścisłe informacje jeśli takowe posiadasz - ile jest to dni najdłużej -wyjście do domu od dnia wokandy. Czy to możliwe że czasami bywa 7 dni?

i jeszcze gdzie można się dowiedzieć- u kogo - za ile dni od wokandy mój facet wyjdzie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wszystko poza garmazem typu KFC :), nie moze byc nic w majonezie, nie moze byc nic w szlanym opakowaniu

Wieczny smutku Twój łobuz długo przebywa na Przeróbce??

Powrót