zk Gdańsk Przeróbka

• Autor wątku Autor wątku m29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Becia900 napisał:
Sam fakt ze tam sie znajduje oznacza ze ma grupe otwarta:) Po pierwszej komisji sa przyznawane przuputski.Przynajmiej u nas tak bylo.

co oznacza pierwsza czesc zdania? ze niby jak gdzie sie znajduje? gdyby na p2 mialby otwarta grupe wiedzialabym o tym... dopiero po 1/4 moze sie starac o jej otwarcie! I TAM zaden fakt niczego nie oznacza...

trzymajac sie "oznaczen" powinna byc mozliwosc dostarczania im gazet (tak stanowi regulamin) a jak pewnie wiesz ani wnosic ani juz nawet wyslac nie mozna wiec nie ma czegos takiego jak stwierdzenie "sam fakt oznacza" :)

I nikt ot tak sobie nie ma otwieranej grupy...! Niektorym dopiero pod koniec kary otwieraja grupe.

A to co piszesz ze na komisji ustalaja pierwsz przepustke - TAK, WYZNACZAJA TERMIN PIERWSZEJ PRZEPUSTKI GDY OTWORZA GRUPE, a grupe ptworzyc moga odrazu po 1/4 kary albo i pod koniec

Ostatnia edycja:
hehehe dziewczyno co Ty piszesz Zk na przerobce jest zakladem typu polotwartego i otwartego nikogo z grupa p1 tam nie trzymaja. Co do gazet to moj maz sam sobie tam wnosil gazty.Gdy skazanemu na komisji przyznadza przepustki to on sam sobie wybiera jej termin nikt inny

Na widzenie nie można wnieść gazet. Z tego co mi mówił M. to tylko można w liście wysłać.

w kantynie nie ma gazet. Są tylko artykuły spożywcze, chemiczne i trochę przemysłowych. W kantynie lepiej uważać, bo sprzedawczyni oszukuje.

witam..mam pytanko...jak tam z wokandami na Przerobce?macie jakies info..moj brat tam zjezdza i chce sie zorientowac..ma 2,5 roku..czego mozna sie spodziewac,dodam ze jest spokojny i nie podpada..pozdro..

Z wokandami jest nieźle. Ostatnio na 20 chłopa wyszło 15, tak mi mój misiek mówił. Wiadomo, że pierwsza wokanda to łut szczęścia.

wieczny_smutek napisał:
Z wokandami jest nieźle. Ostatnio na 20 chłopa wyszło 15, tak mi mój misiek mówił.

Jasne. Wyszli tylko dlatego, że siedzieli w ZK Gdańsk ...
Jednak potwierdza się, że niektórym się wydaje, że najważniejszą przesłanką przy udzielaniu wpz jest miejsce odbywania kary pozbawienia wolności.

forg napisał:
Jasne. Wyszli tylko dlatego, że siedzieli w ZK Gdańsk ...
Jednak potwierdza się, że niektórym się wydaje, że najważniejszą przesłanką przy udzielaniu wpz jest miejsce odbywania kary pozbawienia wolności.

Przepraszam bardzo, ale czy mógłbyś mnie nie czepiać się. To nie ja to wymyśliłam. A nawet jeśli tam tak jest, to czy Tobie to przeszkadza?
Wiem, że z wokandami nie jest tam tak ciężko jak w Warszawie.

Mam pytanko - czy orientuje się ktoś jak wygląda sytuacja z przerwa w karze. Wyrok 2 lata i 3 miesiące, na sankcji spędzone 2, 5 miesiąca a od tygodnia odbywa reszte kary????

Witam
Właśnie mojego D. przewiezli dzisiaj na Przeróbkę, oczywiście w niedzielę wybieram się na widzonko.
Jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na widzenie w poczekalni ??

Cześć asienka555, czeka się różnie. Najdłużej czekałam prawie godz. żeby wejśc, a tak to po 15 min mniej wiecej. Ja też jadę w niedzielę na widzonko, pewnie się spotkamy ale nie będziemy wiedziały, że to my z forum :D Jak masz jakieś pytania odnośnie Przeróbki to pisz, odpowiem, pozdrawiam :)

witam. mam pytanie odnosnie widzeń w Gdańsku.mój A. jest narazie w Wejherowie, a w najbliższym tygodniu mają go przenieść na przeróbkę.czy będę go mogła odwiedzić odrazu czy będzie musiał zrobić nową listę i trzeba będzie czekać na zatwierdzenie?

NobodyIsPerfect napisał:
witam. mam pytanie odnosnie widzeń w Gdańsku.mój A. jest narazie w Wejherowie, a w najbliższym tygodniu mają go przenieść na przeróbkę.czy będę go mogła odwiedzić odrazu czy będzie musiał zrobić nową listę i trzeba będzie czekać na zatwierdzenie?

lista jedzie z nim ale i ta stanie jeszcze raz na komisje penitencjarną więc może sie coś zmienic np podgrupa itp

zerosix napisał:
lista jedzie z nim ale i ta stanie jeszcze raz na komisje penitencjarną

A niby dlaczego??
Nigdzie nie musi stawać. To, że ktoś gdzieś tam "stanął" na komisji nie oznacza, ze każdy musi.

zerosix napisał:
lale i ta stanie jeszcze raz na komisje penitencjarną więc może sie coś zmienic np podgrupa itp

Musi juz miec grupe zmieniona z P/R 1 na P/R2 (lub 3 w co watpie) by odsiadywac wyrok w zk na Przerobce.

Powrót